Moscova: criza din Ucraina a adus relațiile UE-Rusia la momentul lor de adevăr

Moscova: criza din Ucraina a adus relațiile UE-Rusia la momentul lor de adevăr

Relaţiile dintre UE şi Rusia au atins “momentul lor de adevăr" cu criza din Ucraina, a apreciat astăzi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, acuzându-i pe occidentali că fac presiuni asupra Kievului, relatează AFP.

“Putem spune că relaţiile dintre Rusia şi UE au atins momentul lor de adevăr", a scris Lavrov într-un articol publicat de ziarul Kommersant.

“A reflecta asupra motivelor care îi determină pe unii dintre partenerii noştri occidentali să încerce fără delicateţe să includă Ucraina în spaţiul lor geopolitic duce inevitabil la întrebări fundamentale privind relaţiile dintre UE şi Rusia", a menţionat oficialul rus.

În contextul crizei ucrainene, declanşată în urmă cu peste două luni, Moscova a acuzat UE şi SUA că încurajează mişcarea de protest de la Kiev pentru schimbarea puterii ucrainene, care a renunţat brusc la un Acord de asociere cu UE pentru a se apropia de Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Occidentalii au acuzat la rândul lor Rusia că face presiuni asupra fostei republici sovietice.

Publicarea articolului şefului diplomaţiei ruse are loc în contextul vizitei de două zile la Moscova, începută joi de omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, adaugă AFP.