Evenimentul e organzat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa şi cu susţinerea cu Centrului Român pentru Pregatirea şi Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV şi a Direcţiei Judeţeane pentru Tineret şi Sport Constanţa. Competiţia se desfăşoară sub auspiciile Asociaţiei Judeţene de Yachting (AJY) şi reuneşte sportivii Clubului Nautic Român şi familiile acestora, reprezentanţi ai cluburilor afiliate la AJY şi Federaţia Română de Yachting (FRY), delegaţi ai sponsorilor şi voluntari care au susţinut clubul pe parcursul anului competiţional, precum şi o numeroasă delegaţie de 25 de sportivi şi antrenori din Bulgaria, de la cluburile partenere din muncipiile Balcic şi Varna.

Programul regatei

Evenimentul, programat pe parcursul a trei zile, va începe pe data de 2 decembrie, la Baza nautică CERONAV, de pe malul Lacului Siutghiol.  Competiţia pe apă se va desfăşura vineri şi sâmbătă, conform aceluiaşi program, startul urmând să fie dat după ora 11:00, la clasele: Optimist fete, Optimist băieţi, Optimist fete juniori, Optimist băieți juniori, Laser 4.7 fete, Laser 4.7 băieți. De la ora 12.00, sunt programate a se desfăşura mai multe sesiuni de jocuri marinăreşti iar după ora 14.00, concursul la categoria Masters Laser 4.7, dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru organizarea competiţiei la această categorie. La ora 15:00 – Tea & Pizza Party, pentru participanţii la competiţii. Duminică, 4 decembrie, programul începe la ora 10:00 cu ceremonialul de întâmpinare a lui Moș Nicolae, care va sosi la bordul unei ambarcațiuni, la debarcaderul CERONAV. De la 10:30 – festivitate de acordarea diplomelor de Botez marinăresc bobocilor Clubului Nautic Român; 11:00 – festivitate de premiere pentru Regata Moș  Nicolae și jocurile  marinărești; 11:30 –  Concurs de artă culinară cu cu preparate specifice Sărbătorii de Moş Nicolae, gătite de în familie de membrii Clubului Nautic Român; 12:30  – Banchet festiv  –  muzică, dans, jocuri de sală.

În caz de vremea rea regata se va ţine pe un simulator

Dacă Autoritatea Organizatoare şi Comitetul de Cursă vor constata imposibilitatea organizării concursului pe apă, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, toate competiţiile vor fi relocate la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, regata urmând a se desfăşura pe simulatorul de navigaţie cu vele Sail Simulator 5 Deluxe şi jocurile marinăreşti se vor ţine în sala de sport.