Vestitul restaurant din Brașov, Ceasu' Rău, care își trage denumirea de la intersecția complicată, pare-se scena multor accidente, până când a fost semaforizată, plin ochi de obicei, va fi închis anul acesta în noaptea de Crăciun. Așa că, brașovenii și mai ales turiștii ajunși pe aceste meleaguri de Sărbători, vor trebui să-și pună pofta în cui până a doua zi, sau se mulțumească cu alte locații.

Și nu puține sunt punctele de atracție! În Brașov, în aer liber, în superba Piață a Sfatului a fost amenajat, ca de obicei, Târgul de Crăciun, în timp ce în Centrul Civic, din 17 decembrie și până în 27 se desfășoară o mulțime de concerte de muzică, cinema 7 D, întâlniri cu Nox the Robot, realiate virtuală. Este locul preferat de copii, chiotele lor vestindu-ți apetitul cu care se întrec la desenat și graffiti. Cei mai mici însă fac coadă la ședințele de face painting. Pe scena special amenajată, vineri au cântat Les Elephants Bizzares și Vunk. Ziua Ajunului este dedicată, însă, muzicii populare, printre interpreți numărându-se Aurel Tămaș, Mariana Ionescu Căpitănescu, Haiducii.

În cea de-a doua zi de Crăciun, DJ Pagal, unul din cei mai de succes si originali artiști din scena clubbing-ului autohton, ajunge la Brașov în Kruhnen Musik Halle, în timp ce Bosquito va încălzi atmosfera brașovenilor cu un concert care se anunță incendiar!

Vineri a fost aglomerație mare și la  Filarmonica brașoveană, unde a avut loc concertul simfonic dedicat Săbătorii Crăciunului. De menționat că biletele la acest spectacol au fost epuizate cu mult timp  înainte!

Cu siguranță, cluburile rămân principala atracție pentru tineri. Majoritatea vor fi deschise și în Ajun, așa că să te ții distracție prin Schwarz Pub, Studio 80, City Club, Goha Studio și în multe altele, că Brașovul nu duce lipsă!

„Crăciun cu bucurie în Poiana Brașov”!

Vineri, Primăria Braşov, în parteneriat cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, au organizat „Crăciun cu bucurie în Poiana Braşov”, la baza Pârtiei Bradul. Ca în fiecare an, deschiderea oficială a sezonului de schi în Braşov a fost marcată de concursuri, prezenţa lui Moş Crăciun şi spectacole de lumini. Evenimentul a început la prânz și s-a întins până seara târziu, pe scena special amenajată urcându-se voci tinere ale Şcolii de Arte şi Meserii Tiberiu Brediceanu Braşov, Bogdan şi Mugurel, tenori ai Operei Braşov, dar şi  Matteo şi Corina. Punctul culminant al serii a fost coborârea cu torţe pe pârtia Bradul a reprezentanţilor şcolilor de schi din Poiana Braşov, alături de Jandarmeria Montană, dar şi un spectacol al ratracelor (utilajele de bătătorit zăpada pe pârtii), care întreţin domeniul schiabil. Pentru toţi copiii cuminţi, a sosit Moş Crăciun cu sania, dar şi cu multe cadouri. Au fost organizate o mulțime de concursuri, iar premiile au constat în vouchere pentru cazare, intrări la SPA, mese, agrement, skipass-uri, bauturi etc. Un show de lumini, holograme, muzică şi lasere oferit de Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi de ROTR (Rise of the Robots) din Târgu Mureş a încheiat distracția, gustată din plin de turiști.

Pe de altă parte, recent inauguratul Centru de Agrement  a fost luat cu asalt. A fost bătaie pe pistele de bowling, în timp ce copiii s-au înghesuit în sala profesionistă de jocuri dotată cu jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochey, minibaschet, minifotbal, minicurling şi două piste de minibowling. Centrul mai are o sală de minigolf, un spaţiu expoziţional, dar şi spaţii de recreere unde turişti pot socializa. În generosul spaţiu exterior sunt leagăne, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, complex cu două turnuri şi tobogane, tiroliene şi trei complexe de escaladă pentru copii.

 

A început  și „Perfect Winter” în Predeal!

 

Simultan cu evenimentul din Poiana Braşov şi la Predeal s-a deschis oficial sezonul de schi. Aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, pârtiile din Predeal vor fi animate în fiecare weekend cu evenimente pregătite pentru turişti. Startul s-a dat așadar vineri, când în oraş a avut loc „Parada lui Moş Crăciun”, punctul de pornire fiind Gara CFR, iar cel de sosire căsuţa lui Moş Crăciun de la pârtia Clăbucet, care va rămâne deschisă până în 27 decembrie, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. (Cristina Vladu)