De când există, NATO a avut obiceiul de a da nume de cod producțiilor militare rusești.

În privința avioanelor de luptă, numele de cod încep cu un F (F pentru Fighter) în timp ce ale bombardierilor cu B (B pentru Bomber).

Există încă și subtilități pentru a desemna un avion cu elice (spre exemplu „Bear” în cazul aparatului Tu-95) sau unul cu reacție (spre exemplu „Backfire” pentru Tu-22, sau ”BlackJack” pentru Tu-160).

Revenind la Suhoi 57, noul avion rusesc de luptă de a cincea generație, destinat Forțelor Aerospațiale Ruse, NATO l-a botezat în primă fază „Frazor”. Dar numele era valabil pentru avionul în stadiu de dezvoltare.

Dar, cum producția sa a fost lansată, denumirea lui s-a schimbat în „Felon”, care înseamnă „infractor”, „delincvent”, scrie Opex 360.

Acestea fiind spuse, primul exemplar de serie va fi livrat până la sfârșitul anului piloților ruși.

„Acesta este un eveniment remarcabil pentru forțele armate. Așteptăm această primă aeronavă de multă vreme. Cu siguranță îl vom primi în 2019. Anul viitor, ne așteptăm să primim un alt avion și atunci producția de masă va continua să crească „, a declarat Alexei Krivoruchko, ministrul adjunct al Apărării, în timpul unei„ inspecții ” la uzina de aviație Komsomolsk pe Amur (KNAAZ) unde este montat Su-57 „Felon”.

Un total de 76 de aeronave au fost comandate pentru a echipa trei „regimente” ale Forțelor Aerospațiale ruse.

Este prevăzut ca aparatul să evolueze alături de drona de luptă SU-70 Ohotnik-B.