Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou caz „musca fără cap” în fotbalul românesc
Un nou caz „musca fără cap” în fotbalul românesc

Un nou caz „musca fără cap” în fotbalul românesc

Olimpiu Moruțan a comis una dintre cele mai stupide greșeli văzute vreodată pe un teren de fotbal. Internaționalul Under-19 a fost eliminat pentru că și-a scos tricoul, iar România s-a prăbușit și a ratat califi carea la Campionatul European.

Naționala Under-19 a României a ratat dr amatic calificarea la Campionatul European din  inlanda. După două meciuri entuziasmante, câștigate cu Serbia (scor 4-0) și Suedia (2-1), „tricolorii” mici au avut o șansă considerabilă pentru a merge la turneul final.

În ultimul meci, disputat la Ploiești, România avea nevoie de un egal în fața Ucrainei, dar a pierdut cu 1-2. Finalul meciului a fost năucitor pentru băieții lui Adrian Boingiu. În doar câteva secunde, Olimpiu Moruțan s-a transformat în erou, apoi în călăul echipei sale.

Jucătorul cumpărat de Gigi Becali, dar care va evolua la Botoșani până în vară, a marcat (77), apoi și-a scos tricoul de bucurie.

Inexplicabila eroare

Mijlocașul, care va împlini 19 ani în această lună, a primit „galben”, și cum mai avea un cartonaș, a fost eliminat. Din acel moment, coechipierii săi s-au prăbușit, iar ucrainenii au revenit cu goluri marcate în minutele 84 și 90+2. Greșeala lui Moruțan este inexplicabilă pentru un fotbalist profesionist și nu poate fi cauționată de vârstă. Jucătorul care câștigă aproximativ 40.000 de euro pe an la Botoșani, și care a semnat cu FCSB, n-a învățat în perioada junioratului ce înseamnă responsabilitatea pe teren și a năruit munca întregului staff.

Vlădoiu a intrat în istorie cu o gafă uriașă

Ca dimensiune, greșeala lui Moruțan este mai mare decât cea a lui Jean Vlădoiu. La Mondialul din S UA – 1994, fostul atacant a intrat pe teren în minutul 70, la meciul România – Elveția (1- 4), iar trei minute mai târziu a fost eliminat pentru un fault inutil, la mijlocul terenului.

La acea vreme, presa din România la numit pe Vlădoiu „musca fără cap”, expresie care avea să devină celebră. Vlădoiu a și fost exclus din lot și trimis în țară după acel meci.

Moruțan a avut probleme în ultima vreme, la echipa de club, acolo unde n-a mai dat satisfacție. Gigi Becali a atras atenția că este dezamăgit de prestațiile jucătorului. La fel, și Valeriu Iftime, patronul c elor de la FCBotoșani, i-a atras atenția că este de nerecunsocut după înțelegerea cu FCSB.