Morar, confirmat de CSM şef la DNA

Morar, confirmat de CSM şef la DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat astăzi, cu unanimitate, aviz favorabil pentru numiea lui Daniel Morar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Anul 2008 a fost unul dificil, iar anul acesta ne aşteaptă raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei, motiv pentru care, cu unanimitate de voturi, Daniel Morar a fost desemnat să ocupe în continuare şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a precizat vicepreşedintele CSM, procurorul Bogdan Licu, citat de Mediafax.

La rândul lui, Morar a explicat diferenţa de ascultare şi redare a interceptărilor pe care DNA nu le poate face fără suportul SRI sau DGIPI. Decizia CSM va fi înaintată preşedintelui Traian Băsescu, care decide definitiv asupra acestei numiri, procurorul şef al DNA numindu-se la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului, de către şeful statului.

Zece motive pentru care Morar rămâne la DNA

Ne puteți urmări și pe Google News

Daniel Morar a fost recomandat la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la sfârşitul lunii trecute, de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Demnitarul a precizat atunci că pentru propunerea de numire a avut în vedere rezultatele profesionale ale lui Daniel Morar şi realizările pe care le-a avut acesta în lupta anticorupţie.

Din august până în ianuarie, Predoiu a găsit zece motive pentru care Morar ar trebui să rămână încă trei ani la DNA. Între acestea, activitatea anterioară a procurorului-şef la DNA, pe care acum şase luni o trecea la capitolul „vulnerabilităţi“ ale instituţiei.

Pentru ministrul Justiţiei, Daniel Morar este a doua recomandare pentru conducerea DNA. În vara anului trecut, Predoiu a considerat că Monica Şerbănescu, consilier în cadrul Ministerului Justiţiei ar fi trebuit să ocupe această funcţie.

Geoană: „Nu găsim alt şef bun pentru DNA?“

Preşedintele PSD şi al Senatului României, Mircea Geoană, a apreciat, în cadrul unui interviu acordat la sfârşitul lunii trecute pentru EVZ, că, „dincolo de cât de bun ar fi sau nu ar fi Daniel Morar, cred că nu e sănătos ca o persoană să stea prea mult pe o funcţie atât de importantă“. „Nu găsim alt şef bun pentru DNA în România?“, s-a întrebat Mircea Geoană.

Predoiu: Morar, "cea mai bună soluţie"

"Avizarea lui Morar, în opinia mea, e cea mai bună soluţie pentru DNA la acest moment", a afirmat astăzi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, în cazul în care Daniel Morar va fi aprobat de şeful statului, speră că acesta va creşte eficienţa instituţioanlă a DNA.