Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO TERIFIANT cu ULTIMELE SECUNDE ale zborului Malaysia Airlines DISPĂRUT fără URMĂ. MONTAJ în PREMIERĂ
VIDEO TERIFIANT cu ULTIMELE SECUNDE ale zborului Malaysia Airlines DISPĂRUT fără URMĂ. MONTAJ în PREMIERĂ

VIDEO TERIFIANT cu ULTIMELE SECUNDE ale zborului Malaysia Airlines DISPĂRUT fără URMĂ. MONTAJ în PREMIERĂ

Momentele finale ale zborului Malaysia Airlines au fost detaliate într-un nou documentar şi dat publicităţii pentru prima oară. Aeronava Malaysia Airlines a dispărut fără urmă la data de 8 martie 2014. De atunci, unele fragmente din avion au fost găsite în largul coastei Africii - dar experții nu sunt încă aproape de a găsi corpul principal al avionului. Toți cei 239 de oameni de la bord au fost considerați morți.

National Geographic's Drain Seria Ocean a arătat pentru prima dată o reconstrucție cu ceea ce experții cred că s-a întâmplat în momentul tragediei.  Anchetatorii cred că aeronava a rămas fără combustibil după ce a zburat în direcția greșită timp de șase ore în Oceanul Indian.  Reconstrucția a arătat că MH370 se aruncă spre mare într-o "spirală a moarţii".  Este singurul documentar care va avea acces la informații despre acest zbor catalgat ca unul dintre cele mai mari mistere.

Concluziile documentarului:

– Radarul a detectat avionul întorcându-se, apoi dispărând la nord de Sumatra. Un radar civil a constatat că avionul nu s-a prăbușit şi a continuat să zboare (!).

–  Experții au putut calcula direcția de deplasare datorită semnalelor prin satelit.  Avionul se îndrepta inițial spre nord-vest, dar se schimbă în direcția sudică parcurgând cele șase ore. Investigatorii au folosit combustibilul și viteza de croazieră pentru a reface posibilul traseu al avionului.

– Un sunet final a putut fi auzit din avion la o oră și la 14 minute de la ultima comunicare.  Se credea inițial că ar putea fi sunetul avionului lovind apa.  Cu toate acestea, sunetul a ajuns să fie urmărit într-o locație îndepărtată.  În ciuda acestui fapt, ei nu au reușit să excludă faptul că este "ceva ciudat cu avionul".

– Se crede că motorul ar fi încetat să funcționeze mai întâi, determinând pilotul automat să încline avionul spre stânga pentru a compensa.  După ce motorul din stânga ar fi încetat să mai funcționeze, avionul ar fi început să se prăbușească.  Echipa de experți și anchetatori a folosit tehnologia inovatoare și cele mai recente date științifice din sistemele subacvatice pentru a încerca să descopere unul dintre cele mai mari mistere ale lumii.

Unele speculații au sugerat că avionul a fost zdrobit din cauza unui complot deliberat "crimă-sinucidere" de către pilotul Zaharie Ahmad Shah.  Cu toate acestea, anchetatorii oficiali au respins această afirmație.  Au fost făcute mai multe încercări de căutare în Oceanul Indian. O a doua căutare a fost anulată pe 29 mai 2018.

VIDEO:

Sursa video: Dailystar