De când s-a pensionat, Monica Tatoiu și-a redescoperit pasiunea pentru gătit. Aceasta a povestit că în timpul liber prepară rețete inedite care îi aduc aminte de mama sa și de momentele dragi petrecute cu ea.
Fostă profesoară de matematică și femeie de afaceri, Monica Tatoiu a luat o pauză de la politică și de la probleme din țară și s-a apucat de gătit. Ea a declarat că face mai multe rețete care îi aduc aminte de mama sa.
Înainte de Paște, Monica Tatoiu a făcut cozonaci și pască. „Când vrei sa cinstești memoria unor oameni frumoși la suflet încerci să faci ceva care pentru tine pare imposibil. Eu am făcut primii cozonaci din viața mea. M-am închinat la fiecare pas. Pentru Dica. Mama. Nu știu cât mi-au reușit, dar am muncit toată ziua gândind la anii copilăriei de la Timișoara când mirosea a Paște în bucătărie și era speranță în mai bine. Asta este modul meu de a o omagia pe Mama. Încerc să îmi depășesc condiția de spălător de vase”, a scris Monica Tatoiu.
La momentul respectiv, ea a spus că nu a vrut să arunce ouăle care i-au rămas în plus și că a făcut bezele delicioase.
„Ce sa faci cu albușurile rămase după lungul drum al cozonacilor către papilele gustative? La cât costa ouăle nu trebuie risipit nimic. Bezele cu alune de pădure. Mâine le adaug crema de ciocolată. Nu lipseau din pachetele de la Timișoara, alături de doboș și cremeș, cu care mama mă regala cu dragostea ei nemărginită”, a scris Monica Tatoiu.
A făcut rețete delicioase de nervi
Monica Tatoiu a mai spus că s-a săturat de poveștile despre pensii speciale, rotativa și magistrați aroganți și că a gătit de nervi și alte rețete delicioase, printre care turte, plăcinte și islere.
„Uite ce am produs la nervii generați de poveștile despre pensii speciale, rotativa și magistrați aroganți. Muuulte blaturi de crempita. Deja mă gândesc ce sa fac mâine la „ordonanța trenuleț.
Că să nu mă cert cu televizorul m-am apucat de islere. Am ajuns la concluzia că dacă ei sunt impotenți nu trebuie să credem că suntem ca ei. Este miezul nopții și eu am deslușit miezul problemei. Dulcele îl facem noi, că ei nu sunt în stare”, a scris Monica Tatoiu.
Rețeta de Baigli cu mac a Monicăi Tatoiu
Monica Tatoiu le-a mai povestit fanilor că a gătit și Baigli cu mac, o rețetă evreiască pe care o știa de la mama sa. Ea a recunoscut că mirosul acestui preparat îi aduce aminte de femeia care i-a dat viață.
„Baigli cu mac, o rețetă care vine din bucătăria evreiască, preluată de unguri și mai apoi în Timișoara mea multietnică. Asa au ieșit prima dată. Mama ii trimitea la București cu fiecare pachet când eram în sesiune. În bucătărie miroase a vanilie scorțișoară și a mama în bucătărie la Timișoara mea înțeleaptă”, și-a descris Monica Tatoiu preparatul culinar, potrivit rețeteșivedete.