Monica Şerbănescu este de trei ani consilier în Ministerul Justiţiei, iar în 2005 a fost consilierul fostului procuror-şef, Ilie Botoş.
 
"Am căutat o propunere care să satisfacă toate exigenţele în ceea ce priveşte conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a afirmat ministrul Justiţiei, precizând că Daniel Morar va fi propus fie ca adjunct al acesteia, fie ca Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles. În acest sens, Predoiu a precizat că va propune premierului înfiinţarea unui post de Înalt reprezentant al MJ pe probleme speciale privind reforma justiţiei din România.

În van eforturile ministrului de a-l păstra pe Daniel Morar, şi asta pentru că acesta a refuzat ambele propuneri ale lui Predoiu.

Morar a fost numit în funcţia de procuror şef al DNA pe o perioadă de trei ani, în data de 11 august 2005, decretul prezidenţial prin care a fost numit fiind publlicat în 15 august 2005.

Ministrul Predoiu a subliniat că în decizia sa a ţinut cont de parteneriatul pe care trebuie să-l aibă cu Comisia Europeană, dar şi de experienţa şi angajamentul în lupta anticorupţie a lui Daniel Morar.

"Experienţa actualului procuror şef al DNA şi rezultatele sale de până acum în lupta împotriva corupţiei sunt elemente de care justiţia din România nu se poate dispensa", a comentat ministrul.

Obiectivul principal al Ministerului Justiţiei este acela de a obţine un raport bun în decembrie, astfel încât să fie ridicată monitorizarea justiţiei în 2009.

CARTE DE VIZITĂ

Monica Şerbănescu a lucrat în toate unităţile Parchetului la cel mai înalt nivel, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost procuror general-adjunct, apoi la DNA, unde a fost procuror-şef la Secţia judiciară penală, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror consilier al procurorului general, a precizat Predoiu.

Acesta a adăugat că Şerbănescu are un număr impresionant de lucrări şi a făcut numeroase stagii de pregătire, având "experienţa şi credibilitatea necesară pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 18:17

Vom reveni cu amănunte.