Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă în această dimineață de jucătoarea germană Laura Siegemund. Partida s-a încheiat cu 7-5, 6-4.

Meciul s-a desfășurat la Melbourne, în prima rundă a turneului Gippsland Trophy (WTA), dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Monica Niculescu, în vârstă de 33 ani, aflată pe poziția 145 WTA, a intrat pe tablou după îmbolnăvirea kazahei Zarina Dias. Niculescu a cedat după aproape două ore de joc (1 h 58 min).

Răsturnări de scor. Monica Niculescu, învinsă de Laura Siegemund

Laura Siegemund are 32 de ani și ocupă poțiția 51 în clasamentul WTA. Germana a fost cap de serie numărul 16.

Siegemund a fost condusă cu 3-0 în primul set, dar a câştigat cinci ghemuri la rând şi, după ce a ratat două mingi de set la 5-4, s-a impus cu 7-5 în primul act.

Apoi, Laura Siegemund a început bine setul al doilea, cu 2-0, dar a fost egalată. Cele două jucătoare au mers apoi cap la cap până la 4-4. În acel moment, germanca şi-a făcut serviciul, iar apoi a reuşit un break decisiv (6-4).

Niculescu se impusese în prima lor confruntare, care a avut loc tocmai în 2005, în primul tur la Sevilla, cu 5-7, 6-1, 6-2.

Monica Niculescu va primi un cec de 3.000 de dolari şi un punct WTA.

Gippsland Trophy, turneu de avarie

Într-o partidă de dublu, Patricia Ţig şi Monica Niculescu vor juca, tot luni, împotriva cuplului Caroline Garcia (Franţa)/Nadia Podoroska (Argentina).

Gippsland Trophy este un turneu desfășurat în aer liber, la Melbourne, pe beton (hard) și este inclus în 2021 WTA Tour. Este organizat în deschiderea turneului de mare șlem al Australiei.

Decizia organizării acestui turneu a fost luată după ce mai multe turneece precedau Australian Open au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Gippsland Trophy se desfășoară în același timp cu Yarra Valley Classic, pentru ca jucătorii care voiau să participe la acesta din urmă și n-au putut pentru că au fost plasați în carantină la sosirea în Australia să poată, totuși, să joace.


Clasament WTA. Simona Halep se menține pe locul 2. Care este distanța față de locul 1?

Premieră în tenis. Șapte românce pentru titlul suprem – Roland Garros