Monica Macovei îi cere lui Dan Păsat demisia din PDL. Cezar Preda o vrea plecată şi pe Ridzi din Parlament

Monica Macovei îi cere lui Dan Păsat demisia din PDL. Cezar Preda o vrea plecată şi pe Ridzi din Parlament

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, susţine că deputatul PDL Dan Păsat, acuzat de DNA de şantaj, ar trebui să îşi dea demisia din partid. Aceeaşi opinie o are şi Cezar Preda, care spune că atât Păsat, cât şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament.

''Desigur, primii responsabili politic şi moral sunt cei de la putere, care trebuiau să asigure majoritatea pentru ridicarea imunităţii şi să voteze toţi (TOŢI) cu 'bilele la vedere', ca să vedem toţi cine şi cum a votat. După decizia Camerei Deputaţilor, am un singur mesaj pentru domnul Păsat şi pentru PDL: domnul Păsat să îşi dea demisia din Parlament şi din partid, iar conducerea PDL să îi ceară acest lucru public'', susţine Monica Macovei, într-o postare pe blog. Europarlamentarul PDL învinovăţeşte şi partidele din opoziţiei, care, spune Macovei, s-au abţinut de la vot şi astfel "nu au dorit ridicarea imunităţii".

Fostul ministru al Justiţiei scrie pe blog că decizia de ieri a Camerei Deputaţilor de a nu aproba cererea procurorilor DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Păsat se traduce într-un singur fel: "nu există o voinţă politică majoritară din partea partidelor politice româneşti pentru lupta anti-corupţie, indiferent de cine este acuzatul, şi că nu există o voinţă politică majoritară pentru egalitate în faţa legii a inculpaţilor". Lista ruşinii, după Macovei: "Năstase, Mitrea, Ridzi şi Păsat"

Monica Macovei mai spune că acum sunt patru cazuri în care Parlamentul Romaniei a spus "Nu" justiţiei: Năstase, Mitrea, Ridzi şi Păsat, deciziile fiind luate cu vot secret.

Ne puteți urmări și pe Google News

''Ce trebuie? Am mai spus şi mai spun odată: trebuie rapid modificarea Regulamentelor camerelor pentru introducerea următoarelor prevederi: 1) vot public, la vedere, în cazurile de ridicare a imunităţii parlamentare, 2) stabilirea unui termen de 48 de ore pentru adoptarea de către Parlament a cererilor de ridicare a imunităţii, 3) luarea deciziilor pentru avizarea de către Parlament a percheziţiilor'', a mai precizat Monica Macovei. Europarlamentarul PDL a mai susţinut, pe blogul personal, că aceste măsuri ar trebui luate până când Constituţia va fi modificată şi imunităţile vor fi eliminate. Cezar Preda: Ridzi şi Păsat să demisioneze din Parlament pentru binele României La rândul său, vicepreşedintele PDL Cezar Preda le cere deputaţilor Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ca, pentru a repara "greşeala" Camerei Deputaţilor, să-şi depună demisia din Parlament. "Pentru a repara greşeala membrilor Camerei Deputaţilor care nu au asigurat ieri (marţi - n.r.) numărul de voturi necesare soluţionării în justiţie a cazului deputatului Dan Păsat, solicit, pentru binele României şi în sprijinul demersurilor continue ale ţării noastre în lupta împotriva corupţiei, ca cei doi parlamentari, Dan Păsat şi Monica Iacob-Ridzi, să-şi depună demisia din Parlamentul României în vederea soluţionării cazurilor lor în justiţie", se arată într-un comunicat al deputatului Cezar Preda. Și deputatul PDL Sulfina Barbu crede că o ieșire din situația creată după votul de ieri din parlament ar fi ca Păsat să-și dea demisia. ”Cred că singura rezolvare în acest moment o reprezintă acţiunea personală a domnului Păsat, care poate să facă un gest de a-şi depune demisia din Parlamentul României şi de a merge în faţa Justiţiei să-şi demonstreze nevinovăţia aşa cum dumnealui a spus-o în mai multe rânduri”, a spus Sulfina Barbu.