Evenimentul ZileiPoliticaMonica Macovei a lansat partidul „M la puterea 10”

Monica Macovei a lansat partidul „M la puterea 10”

Monica Macovei a lansat partidul „M la puterea 10”
Europarlamentarul Monica Macovei şi-a lansat, ieri, partidul M10.

 Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti şi au participat aproximativ 500 de persoane, atât din Capitală, cât şi din oraşe precum Brăila, Vaslui, Constanţa, Galaţi sau Iaşi.

„La fără cinci ne vedem afară”

La intrare, doamnele erau întâmpinate cu flori, iar invitații primeau insigne cu sigla M10. Cu o armată de organizatori şi voluntari, la 12.50 auzeai şuşotindu-se: „La fără cinci ne adunăm aici, pe hol, şi intrăm toţi”. Cu ţinuta cu care ne-a obişnuit – costum negru şi veşnica cămaşă albă, Macovei a ajuns cu doar câteva minute înainte de a începe evenimentul şi a intrat în sală însoţită de Adrian Papahagi şi alţi membri ai Asociaţiei M10. Evenimentul a început cu un moment de reculegere pentru Boris Nemțov, liderul opoziţiei din Rusia, ucis în urmă cu două nopţi.

Pentru că partidul nu este înființat, în timpul evenimentului, pe hol și prin sală, circulau liste cu semnături pentru intrarea lui în legalitate. „Am spus de atâtea ori până acum că nu mă las și nu vă las. Sunteți aici lângă mine să facem un nou partid. Partidul M la puterea 10”, a spus Macovei.

„Mîndruță face show”

Unul dintre invitaţii de la eveniment a fost Lucian Mîndruţă. „Nu intru în M10!”, a spus Mîndruţă, precizând că susţine proiectul. În timpul discursului, un domn spunea: „Mîndruţă face show. Ce e asta? Lansare?!”.

La sfârșit, un domn venit din Basarabia a rămas dezamăgit de M10. „Am venit aici din partea a trei asociaţii. Toţi au vorbit despre economie sau alte lucruri, dar niciunul despre moldoveni. Îşi aduc aminte de noi doar înainte cu o lună de alegeri şi după o lună ne uită”, a spus acesta. În faţa clădirii, un domn a stat pe tot parcursul evenimentului cu o pancartă pe care scria „Democraţia e o minciună. Bine aţi venit la reşaparea politicii din România”. Mesajul era însoţit de o fotografie cu Macovei.


Accesează: