Monica Davidescu, seducătoarea „Celuilalt”

Monica Davidescu, seducătoarea „Celuilalt”

Actriţa joacă două roluri, de amantă şi respectiv de soţie răzbunătoare, în două premiere recente de la Teatrul Metropolis.

Ultimele două roluri de la Teatrul Metropolis o pun în lumină pe actriţa Monica Davidescu, în roluri de „femme fatale”, în spectacolele „Celălalt” şi „Pijamale”, care analizează în registre diferite dezastrele din viaţa unor cupluri. Ea este întotdeauna seducătoare, soţie care devine amantă, de voie sau de nevoie.

Unde greşeşte „Celălalt”? Un prieten bun fură iubita celuilalt, apoi viaţa urmează un curs firesc, chiar dacă cei doi stabilesc reguli pentru ca să poată trăi împreună toată viaţa. Nu reuşesc. Monica Davidescu (Ea), Cristi Iacob (El), Octavian Strunilă (Celălalt) joacă într-un puzzle al veşnicului triunghi de vodevil, în regia lui Carmen Vestemeanu, în spectacolul după piesa „L’Autre” a dramaturgului francez Florian Zeller. Moarte „comică” Ea este o fiinţă uşoară, foarte frumoasă, dar care se poartă la fel cu iubitul sau cu amantul. Nu mai ştii de fapt care e iubitul sau care e amantul, comportamentul ei nu cunoaşte fluctuaţii, seducţia funcţionează întotdeauna la fel. Quipro - quoul funcţionează aici ireproşabil. „Piesa reprezintă o radiografie a relaţiilor de cuplu şi arată situaţii pe care le întâlnim atunci când se întâmplă să te îndrăgosteşti de două persoane cam în acelaşi timp. Un final în care El şi Ea mor, o comedie a erorilor peste o tragedie”, spune actriţa.

Soţie răzbunătoare, în „Pijamale”

Ne puteți urmări și pe Google News

Piesa „Pijamale”, pusă în scenă de Emanulel Pârvu, este o comedie bulevardieră de situaţie a doi autori americani, Mawby Green şi Ed Feilbert, după farsa franţuzească „Moumou”, de Jean Letraz. „Situaţiile sunt hilare şi, când roata începe să se rostogolească, nu mai poţi da înapoi. Mergi odată cu valul.

Situaţia cere ca personajul meu, Yvonne, să se răzbune pentru că este înşelată, fără să-l vrea pe soţ înapoi neapărat. În final, se împacă pentru că şi la ceilalţi se răstoarnă situaţia şi e cel mai bine pentru toată lumea să intre în normalul de zi cu zi”, povesteşte Monica Davidescu. „Nu există secret, există destin” La Teatrul Naţional, unde este angajată din 1998, joacă în prezent în spectacolele „Visul unei nopţi de vară” (regia Felix Alexa), „Sânziana şi Pepelea” şi „Molto gran’impressione” (ambele, în regia lui Dan Tudor). După 11 ani de convieţuire, Monica s-a căsătorit cu cântăreţul Aurelian Temişan, în 2006. Care este secretul longevităţii relaţiei lor?

„Nu există secret, există destin. Suntem împreună pentru că aşa trebuie să fie”, spune ea. Monica Davidescu spune că îi este la fel de bine căsătorită ca şi înainte de marea petrecere. Actul oficial nu a schimbat lucrurile în viaţa lor.

Pe lângă carierele lor, amândoi iubesc nespus animalele. Au acasă o căţeluşă de 7 ani, Agatha, un căţeluş de 4 ani, Cupi, şi un pisic persan, de 5 ani, Trotki. „Dar la sora şi la verişoara mea mai am încă şase căţeluşe adunate de pe străzile Bucureştiului, pe care ele le îngrijesc, iar de animalele din arealul blocului meu încerc, împreună cu alţi trei vecini din cartier, să am grijă, să le dau să mănânce şi, bineînţeles, să le sterilizez şi să le vaccinez”, mărturiseşte Monica Davidescu.