"Am învăţat de la bunica mea, pe care am iubit-o enorm, că bătrâneţea poate fi frumoasă și că singura modalitate de a rămâne tineri şi frumoşi, este de a lucra la înlocuirea frumuseții biologice, care este un dar şi trebuie să fim recunoscători,  încercând să devenim proprii noştri arhitecţi. Astfel, bătrânețea nu există".

 În ajunul acestei sărbători ea a subliniat că "după 50 de ani o femeie poate în sfârşit să se distreze, şi eu asta fac". În ciuda vârstei, Monica tocmai a fost pe podium, onorând invitaţia brandului Dolce & Gabbana la săptămână de modă din Milano. Este printre puţinele actriţe care, se spune, că nu ar avea nicio intervenţie chirurgicală pe chipul său.

Fosta protagonistă în Matrix și fosta fată Bond, trăiește o a doua tinereţe alături de fiicele Deva și Leonie, cu vârste între 14 și 8 ani ani și o nouă iubire la orizont, cam asta a lăsat să se înţeleagă, potrivit presei italiene.

Deşi a fost şi este o mare actriţă internaţională, a avut o viață discretă. Iar atunci când  Francis Ford Coppola a ales-o pentru filmul Dracula cu Keanu Reeves, Monica Bellucci era, probabil, printre cei mai apreciati actori italieni la Hollywood.

"Sunt diferită, fizic, dar și intim", a declarat diva. " Îmi place această maturitate", a concluzionat superba Monica.