"Categoric că ce s-a întâmplat la alegerile acestea a fost fantastic. Politicienii care nu au optimism, nu au ce căuta în politică. Cred că, până la urmă, optimismul și reconcilierea cu țara, cu istoria ta, și cu istoria bună și cu istoria proastă, reconcilierea cu conducătorii tăi până la urmă va da rezultate bune în România, cu condiția ca cei care sunt în vârf să înțeleagă acest lucru și să facă toate demersurile ca viața noastră și istoria României să meargă în direcția aceasta”, a declarat Mona Muscă despre Klaus Iohannis", a spus Muscă, în prima apariție publică, la România TV.

Mona Muscă a spus că îl cunoaşte de foarte mult timp pe Klaus Iohannis.

„Față de Klaus Iohannis, eu sunt foarte subiectivă pentru ca l-am cunoscut foarte bine într-o perioadă importantă pentru domnia sa și pentru România, atunci când a fost vorba de Sibiu, capitala culturală europeană, l-am cunoscut și înainte, am rămas în relații de prietenie și după aceea, și spun că sunt subiectivă pentru că a fost fantastic. A fost omul cu care am vorbit cel mai puțin și care a reușit să rezolve cele mai multe probleme privind Sibiu, capitală culturală europeană. Cu un calm enervant, pentru mine care sunt mai dinamică, cu foarte multă înțelepciune și cu zâmbetul pe buze. Pentru mine a fost o experiență aboslut extraordinară să văd că lucrurile se pot rezolva fără să te zbați, fără să faci valuri, fără să angrenezi toată lumea. Are un stil cu totul aparte și eu salut și stilul, salut și persoana", a declarat Mona Muscă.

Cariera politică a Monei Muscă, care se bucura de o mare popularitate după instalarea Guvernului Tăriceanu, în care ocupa portofoliul Culturii, a fost curmată prin verdictul CNSAS din 2006. Tot atunci, a fost exclusă din PNL.

Unul dintre cei care a pledat vehement pentru excluderea ei, pe motiv de colaborare cu Securitatea a fost Crin Antonescu. La câţiva ani distanţă, devenit preşedinte PNL, acelaşi Antonescu făcea alianţă cu Dan Voiculescu, care are decizie definitivă de colaborare cu securitatea.

Te-ar putea interesa și: