Parlamentul European a adoptat o Rezoluție prin care condamnă în cei mai duri termeni actele de agresiune, crimele împotriva umanității și violarea drepturilor omului comise de regimurile totalitare nazist și comunist, subliniind faptul că cel de-al Doilea Război Mondial a fost rezultatul imediat al Pactului Ribbentrop-Molotov.

Prin urmare, Rezoluția votată ieri cu majoritatea voturilor europarlamentarilor, recomandă tuturor statelor membre să comemoreze data de 23 August drept Ziua Europeană a Memoriei Victimelor Regimurilor Totalitare, atât la nivelul UE, cât și la nivel național.

Citește: Rușii au publicat Pactul Ribbentrop-Molotov

Importanța momentului a fost semnalat de Eugen Tomac, care a precizat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că acest document este cu atât mai important cu cât România este singura țară care încă trăiește așa cum au decis Stalin și Hitler prin Pactul Ribbentrop-Molotov.

„Este crucial să nu uităm și cu atât mai important, să avem curajul de a face tot ce ne stă în putință pentru a elimina consecințele acelui Pact malefic”, încheie Eugen Tomac.