"Am stabilit să depunem luni legea salarizării. Totuşi, mâine nu cred că este mare aglomeraţie pe aici pe la Parlament. A fost foarte bine că a fost această perioadă, foarte mulţi oameni au început să înţeleagă ce este în acea lege şi ceea ce ne-a interesat şi m-a interesat, ca legea să intre în Parlament după ce cea mai mare parte din societate să înţeleagă ce este în ea", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnaliști despre nemulţumirile social-democraţilor în privinţa îngheţării pensiilor speciale, Dragnea a spus că trebuie să se facă distincţie între categoriile care beneficiază de astfel de pensii.

"Respect opiniile lor, numai că trebuie să facă distincţie între categoriile care beneficiază de astfel de pensii. De exemplu, judecătorii nu pot fi încadraţi la pensii speciale. Aici se face o confuzie", a concluzionat liderul PSD.

Dragnea a precizatcă va merge joi seară şi în zilele următoare la emisiuni televizate pentru a încerca să explice mai bine anumite aspecte din proiect. Acelaşi lucru îl va face şi cu proiectul legii privind impozitul pe gospodărie. 

"Noi avem în programul de guvernare o serie întreagă de deduceri pentru români. Ca să poată beneficia de acele deduceri, românii au nevoie să completeze nişte formulare, pe care le vor face consultanţii fiscali, pentru a le stabili care este venitul global, ca să poată beneficia de acele deduceri. Se dă, nu se ia. O să le explicăm şi pe astea foarte bine, nu sunt nici taxe în plus, nici impozite în plus, dimpotrivă, românul va plăti mai puţin", a concluzionat șeful Camerei Deputaților.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, ieri, că proiectul Legii salarizării unitare este în linie dreaptă şi va fi depus la Parlament cât mai curând, ea neavând „niciun stres” că actul normativ nu va trece destul de repede de Legislativ.

Executivul trebuia să depună proiectul imediat după Paște, potrivit anunțului făcut de Liviu Dragnea, coaliția de guvernare a amânat demersul și săptămâna aceasta.