Viorel Moldovan despre scandalul blaturilor: "Mi-a trecut prin cap că a fost ceva necurat"

Viorel Moldovan despre scandalul blaturilor: "Mi-a trecut prin cap că a fost ceva necurat"

Adrian Porumboiu a acuzat, ieri, că mai mulţi jucători de la FC Vaslui au "trântit" partida cu Gloria Buzău, din 2009. Antrenorul de atunci al moldovenilor susţine şi el că jocul a fost "ciudat".

În fotbalul românesc a izbucnit un nou scandal. Adrian Porumboiu, patronul echipei FC Vaslui, a acuzat ieri că mai mulţi jucători ai formaţiei sale au "blătuit" un meci la recomandarea impresarilor lor, care ar fi implicaţi în mafia pariurilor.

Partida la care face referire finanţatorul "galben-verzilor" este Gloria Buzău - FC Vaslui 4-1, disputată pe 23 mai 2009. Buzoienii se aflau pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, aşa că aveau o cotă mare la casele de pariuri pentru o victorie în faţa vasluienilor, care luptau pentru un loc în cupele europene. Se pare că pe un succes al Gloriei Buzău s-a pariat foarte mult în Singapore, câştigul fiind unul substanţial.

"Fotbalul de azi e complicat, nu mai ştii ce să crezi"

Ne puteți urmări și pe Google News

"După un meci al Vasluiului la Buzău, s-au câştigat foarte mulţi bani prin Singapore pe înfrângerea noastră cu 4-1. Jucătorii sunt teleghidaţi de impresari, majoritatea agenţi sârbi. Impresarii străini conduc o mafie a pariurilor! Kuciak, Farkas, Milisavljevici, Ljubinkovici, Genchev şi Pavlovici, care au fost în teren la acel meci, au acelaşi impresar, care locuieşte la Lausanne, la câţiva paşi de locul în care se dă ora exactă în fotbal. Impresarii nu sunt străini de aceste practici cu pariurile! Ei câştigă de zece ori mai bine decât fotbaliştii, dar asta nu înseamnă că au ceva în cap. Eu îl ştiu pe unul care semnează cu degetul, nici nu ştie să scrie", a dezvăluit Adrian Porumboiu ieri, la Sport.ro.

La meciul incriminat, echipa vasluiană era antrenată de Viorel Moldovan. Atunci, tehnicianul a operat două modificări încă de la pauză. După acea partidă, "Moldo- gol" a intrat în conflict cu patronul Adrian Porumboiu, fapt ce a dus la despărţirea sa de FC Vaslui.

Viorel Moldovan ne-a mărturisit ieri că a "mirosit" ceva necurat la jocul de la Buzău, dar că nu are probe pentru a dovedi asta.

"Când pierzi cu 1-4 pe terenul ultimei clasate şi când vezi maniera în care au evoluat unii jucători de la care aveai pretenţii, îţi pui tot felul de întrebări. Mi-a trecut prin cap că a fost ceva necurat, dar nu pot să acuz pe nimeni, pentru că n-am dovezi. Oricum, fotbalul de azi e complicat, nu mai ştii ce să crezi. Jocul acela a fost unul ciudat. Am fost foarte cătrănit după acel meci, pentru că îl pregătisem foarte bine, dar n-am înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat pe teren. Îmi amintesc că am plecat singur la Bucureşti şi eram atât de supărat încât vorbeam singur! Acea partidă a fost ultima a mea la FC Vaslui, pentru că am intrat într-un conflict cu domnul Adrian Porumboiu şi am plecat de la echipă", a declarat Viorel Moldovan pentru EVZ.

REACŢIE

"Vinovaţii să se ducă la puşcărie!"

Deşi Adrian Porumboiu a dezvăluit (e drept, cu o întârziere ciudată, de peste doi ani) un caz de corupţie petrecut într-un meci din Liga I, Liga Profesionistă de Fotbal nu se va implica în scandalul de faţă. Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, susţine că acest caz ţine de competenţa organelor judiciare.

"De unde să ştiu eu, fraţilor, dacă este adevărat sau nu ceea ce a spus Adrian Porumboiu? Eu nu joc la pariuri, n-am nicio treabă cu ele. Dacă domnul Porumboiu ştie ceva, atunci legea să-şi spună cuvântul şi vinovaţii să se ducă la puşcărie! Liga Profesionistă nu va deschide nicio anchetă, pentru că acest caz nu este de competenţa noastră, ci a Procuraturii. E un scandal de corupţie, aşa că procurorii trebuie să intervină. Eu nu ştiu dacă mafia pariurilor s-a implicat în trucarea meciurilor din Liga I", a declarat Dragomir ieri, pentru EVZ.

SEMNAL DE ALARMĂ ÎN 2009

Mircea Sandu: "Din Asia se dă ora exactă în mafia pariurilor"

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a adus în discuţie, în urmă cu doi ani, problema meciurilor trucate pentru pariuri şi (ce coincidenţă!) a acuzat-o indirect tot pe Gloria Buzău. "Naşu’" a vorbit pe această temă chiar cu o lună înaintea jocului Gloria Buzău - FC Vaslui (4-1), arătat acum cu degetul de Adrian Porumboiu.

"Vor fi şi la noi arestări"

"Va mai exploda în curând un scandal despre aceste case de pariuri. Vor fi şi la noi arestări. Mi-a ajuns la ureche înaintea etapei că un meci se va termina la minim trei goluri diferenţă, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu este vorba de Dinamo- FC Vaslui (n.r. - scor 4-1). Din Asia se dă ora exactă în mafia pariurilor. Eu sunt pentru aceste pariuri, cu condiţia ca ele să fie corecte şi nu tranşate pe bani negri, cumpăraţi anumiţi jucători, arbitri, antrenori sau conducători, pentru ca unii să se îmbogăţească pe astfel de pariuri. Încep să cam cred zvonurile. Pariurile astea, dacă e portarul ăla, dacă nu e, dacă se dă gol în primele 20 de minute, 30 de minute şi aşa mai departe sunt o nebunie totală. Se pare că au intervenit şi la noi acţiuni care nu sunt legale", a spus Mircea Sandu pe 13 aprilie 2009.

"Naşu’" a făcut referire directă la partida FC Braşov- Gloria Buzău (scor 4-0), disputată în etapa a 24-a a Ligii I, din ediţia 2008-2009. Sandu a mai acuzat şi blaturile din liga secundă.

Lupescu a fost imaginea unei case de pariuri

În trecut, Sandu l-a criticat pe Ionuţ Lupescu, directorul general al Federaţiei, pentru că îşi asociase imaginea cu o casă de pariuri din România. "Este o greşeală că Lupescu a făcut reclamă la acea casă de pariuri", a mai spus preşedintele Federaţiei.

Dumitru Dragomir a fost şi mai acid cu "Kaiserul": "Dacă mă puneţi pe mine să fac delegările şi aş avea relaţii cu casele de pariuri, aş fi ca Abramovici în cinci ani!" "O să vedeţi că o să fie şi aici arestări. Încep să cred zvonurile. E o nebunie totală. Se pare că au intervenit şi la noi acţiuni care nu sunt legale“ MIRCEA SANDU preşedintele FRF, în aprilie 2009