Evenimentul Zilei > Sport > Moldovan: „Bellu și Bitang n-au părăsit niciodată lotul”
Moldovan: „Bellu și Bitang n-au părăsit niciodată lotul”

Moldovan: „Bellu și Bitang n-au părăsit niciodată lotul”

Unul dintre antrenorii-coordonatori ai naționalei de gimnastică a spus pentru EVZ că cei doi tehnicieni au fost tot timpul alături de spotivele „tricolore” și au ajutat cu sfaturi, chiar și după ce își anunțaseră demisia.

Așa cum multă lume se aștepta, Octavian Bellu și Mariana Bitang nu au putut sta departe de gimnastică și au decis să revină, în mod oficial, la conducerea lotului național feminin.

Începând de săptămâna trecută, cei doi au început să se implice la antrenamente, iar ieri, „reîntoarcerea” a devenit oficială. Cristian Moldovan, unul dintre tehnicienii care coordonează „Fabrica de medalii”, a mărturisit pentru EVZ că, de fapt, Bellu și Bitang nu au plecat în niciun moment de la prima reprezentativă.

„Au fost mereu lângă noi”

„Întoarcerea dumnealor la lot e un lucru benefic pentru gimnastica română. Sincer, nu au părăsit niciodată acest lot. Au fost mereu lângă noi, chiar și în perioada de pregătire pentru Mondialul din China. Au fost în permanență alături de echipă”, ne-a spus Moldovan, cel care, alături de Lăcărămioara, soția sa, și Lucian Sandu, a pregătit naționala la CM de la Nanning.

La acea competiție, desfășurată în China, luna trecută, delegația „tricoloră” a cucerit două medalii de argint, datorită Larisei Iordache (la individual compus și la sol).

„A fost doar o etapă scurtă”

Revenirea lui Octavian Bellu și a Marianei Bitang a fost comentată și de Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică. „Ei sunt demult în poziția de antrenori ai lotului național. A fost doar o etapă scurtă, în care dânșii și-au clarificat niște lucruri și sunt la lotul național. După mondiale erau deja în treabă. Acum lucrează efectiv cu sportivele. Am discutat cu dânşii, nu există contracte separate, sunt într-o colaborare, nu neapărat cu contractul pe masă. E o problemă veche între noi, pentru că federaţia are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care să-i împiedice să pregătească lotul”, a spus conducătorul.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: