Evenimentul Zilei > Politica > Moise Guran a ieșit la atac! Cine este autorul din umbră al strategiei USR împotriva PNL
Moise Guran a ieșit la atac! Cine este autorul din umbră al strategiei USR împotriva PNL

Moise Guran a ieșit la atac! Cine este autorul din umbră al strategiei USR împotriva PNL

Moise Guran, recent intrat în politică și devenit strateg al USR, a avut o postare pe pagina sa de socializare prin care se întărește ideea unui blat cu PSD împotriva PNL.

USR a făcut front comun cu PSD împotriva liberalilor și a trecut la o ofensivă împotriva miniștrilor Guvernului Orban. În unele cazuri, au ajutat chiar la avizarea negativă a liberalilor în comisiile de specialitate.

O ultimă intervenție a lui Moise Guran, proaspăt consultant USR confirmă, susțin surse politice, blatul dintre USR și PSD. Poziția lui Moise Guran trebuie acum privită din perspectiva celui care s-a implicat activ în politică și creionează strategia politică a partidului condus de Dan Barna.

USR susține sus și tare că liberalii au făcut blat cu PSD, însă liberalii au început să susțină că lucrurile stau exact invers. De altfel, parlamentarii USR au votat alături de PSD împotriva miniștrilor propuși de PNL.

În plus, astăzi Moise Guran a lansat pe pagina sa de Facebook cu un nou atac împotriva liberalilor, ținta fiind în acest caz ministrul de Finanțe.

„Nu înțeleg noua poziție a ministrului de Finanțe, cum că pensiile ar fi trebuit majorate mai devreme, nu la 1 septembrie.

Ce e asta? Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

Ca să faci o creștere de cheltuieli de 3% din PIB (sau 6 mld euro) ai nevoie de o creștere a investițiilor, publice și private, cam de 6% din PIB (deci cam 12 mld de euro) cu aproximativ un an înainte de majorarea pensiilor. Doar așa, în treacăt fie spus, guvernul a bugetat anul acesta doar 2,9 mld de lei (0,6 mld euro) pentru autostrăzi. Păi și cum să mărim pensiile în aceste condiții cu 40%?

E atât de simplu – dacă te împrumuți pentru investiții, atunci ai bani să mărești pensiile. Dacă te împrumuți să mărești pensiile, sărăcești pe toată lumea prin inflație și, în final, falimentezi și statul dar și pe cetățenii săi.

E de bun simț. Pensiile se plătesc din contribuțiile celor care muncesc, nu din îndatorarea copiilor și nepoților”, a comentat Moise Guran pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor surse politice, motivul pentru care USR a pus tunurile pe liberali este cât se poate de clar. USR stă mult mai prost decât își doresc liderii în sondajele de opinie, iar alegerile anticipate nu sunt văzute în acest moment ca fiind în avantajul partidului condus de Dan Barna.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: