Evenimentul Zilei > Politica > Ce modificări legislative a făcut Guvernul în ceea ce privește asigurarea pazei și protecției forestiere
Ce modificări legislative a făcut Guvernul în ceea ce privește asigurarea pazei și protecției forestiere

Ce modificări legislative a făcut Guvernul în ceea ce privește asigurarea pazei și protecției forestiere

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi un proiect de Lege care abrogă unele dispoziţii legale care stabileau ca Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva să fie obligată să asigure paza şi protecţia vegetaţiei forestiere de pe terenurile retrocedate, pentru o perioadă de până la 180 zile de la punerea în posesie a proprietarilor.

„Costurile erau suportate de la bugetul de stat", potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursa citată precizează că, în această privință, Codul silvic stabileşte obligaţia de administrare sau de realizare a serviciilor silvice în sarcina proprietarului chiar de la momentul punerii în posesie.

„Pentru a asigura o sistematizare a legislaţiei şi pentru a evita incertitudinile pentru subiectele de drept vizate de prevederile legale, care instituie obligaţii în mai multe acte normative referitoare la serviciile de pază a terenurilor forestiere, se impune abrogarea prevederilor art. 35 din Legea nr.1/2000. Proiectul de lege aprobat priveşte abrogarea art. 35 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi a celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului forestier nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997", se mai arată în comunicat.