Eliberarea actelor de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor către cetățeni se va face doar după programarea online pentru a evita cozile, în contextul prevenirii infecțiilor cu coronavirus, a anunțat marți chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Totodată, Bogdan Despescu a mai precizat că ministerul intenționează să ia aceeași măsură și în cazul Direcției de Pașapoarte, pentru a evita aglomerarea spațiilor publice.

„Măsura pe care o vom aplica începând de miercuri se referă la activitatea de relaţionare cu publicul, la anumite servicii publice comunitare, iar aici mă refer la nivelul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule, măsura fiind aceea ca examinările, preschimbările sau eliberările de documente să se facă urmare a programărilor online.

O astfel de măsură vrem să o aplicăm şi s-au dispus măsuri în consecinţă şi la nivelul Direcţiei Paşapoartelor. De asemenea, recomandăm autorităţilor publice locale, care desfăşoară activităţi de eliberare a cărţilor de identitate, să organizeze serviciul astfel încât să evităm o aglomerare de persoane în spaţiile de la ghişee”, a declarat Bogdan Despescu în cadrul conferinței de la sediul Ministerului Afacerilor Interne.