Evenimentul Zilei > Actualitate > MODIFICĂRI IMPORTANTE la Academia de Poliție. HOTĂRÂRE DE GUVERN
MODIFICĂRI IMPORTANTE la Academia de Poliție. HOTĂRÂRE DE GUVERN

MODIFICĂRI IMPORTANTE la Academia de Poliție. HOTĂRÂRE DE GUVERN

Modificări importante la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Printr-o hotărâre de guvern, semnată de premierul Viorica Dăncilă și de ministrul afacerilor interne Carmen Dan, agenții de poliție, maiștrii militari și subofițerii se pot înscrie la concursuri de admitere pentru cursuri fără frecvență.

Prin documentul publicat în Monitorul Oficial de marți se modifică articolul 20 din Hotărârea Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea și funcționarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. În cuprinsul articolului modificat se arată: „Pentru motivarea profesională, agenții de poliție/maiștrii militari/subofițerii care îndeplinesc condițiile și criteriile specifice de recrutare stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne se pot înscrie la concursul de admitere în Academie, la programe de studii universitare de licență acreditate/autorizate la forma de învățământ cu frecvență redusă, pe locuri alocate prin cifrele de școlarizare distinct față de cele destinate candidaților pentru forma de învățământ cu frecvență. Selecția candidaților se realizează în conformitate cu criteriile de selecție stabilite de MAI și pe baza metodologiei prevăzute la art. 14 alin. (1)”. De asemenea, la alineatul 2 din același articol se precizează  că „numărul locurilor pentru forma de învățământ cu frecvență redusă se stabilește între 10% și numărul maxim de locuri alocat pentru forma de învățământ cu frecvență, cu încadrarea în capacitatea de școlarizare stabilită de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior”.

Important pentru agenții de poliție, maiștrii militari și subofițeri este că „la absolvirea Academiei, studenții care promovează examenul de licență primesc primul grad de ofițer odată cu promoția care finalizează studiile la forma de învățământ cu frecvență”, așa cum se precizează în alineatul 3 din același articol.

 

Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Mihai Tudose, dar din forma propusă de fostul premier a fost eliminate articolul II care specifica: „Articolul 20 din Hotărârea Guvernului nr.294/2007 privind organizarea și funcționarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, astfel cum a fost modificat prin prezenta, se aplică începând cu anul universitar 2018-2019”.

 

Forma actuală a Hotărârii de Guvern a fost semnată de premierul actual, Viorica Dăncilă, de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan și de Gigel Paraschiv, secretar de stat

în cadrul Ministerului Educației Naționale.

 

Până acum, articolul 20, aflat, încă, pe site-ul Academiei de Poliție, era astfel:

„ (1) Pentru motivarea profesională a agenţilor de poliţie/subofiţerilor cu rezultate profesionale foarte bune se instituie modalitatea admiterii în Academie la ciclul studiilor universitare de licenţă prin metoda "la alegere", în conformitate cu criteriile de selecţie stabilite de MAI şi pe baza metodologiei prevăzute la art. 14 alin. (1).

(2) Pentru personalul prevăzut la alin. (1), se aprobă prin cifrele de şcolarizare locuri distincte, în plus faţă de cele destinate candidaţilor pentru forma de învăţământ la zi. Numărul acestora nu poate depăşi 10% din cele alocate formei de învăţământ la zi.

(3)Candidaţii admişi se înmatriculează în anul I, cursuri cu frecvenţă redusă.

(4) La absolvirea Academiei, studenţii care promovează examenul de licenţă primesc primul grad de ofiţer odată cu promoţia care finalizează studiile la forma de învăţământ la zi”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: