Evenimentul Zilei > Justitie > Modificări la CODUL PENAL. Dezbatere CONTROVERSATĂ în COMISIA IORDACHE privind Legile Justiției
Modificări la CODUL PENAL. Dezbatere CONTROVERSATĂ în COMISIA IORDACHE privind Legile Justiției

Modificări la CODUL PENAL. Dezbatere CONTROVERSATĂ în COMISIA IORDACHE privind Legile Justiției

Controversatele modificări la Codul Penal se dezbat, joi, în Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, numită și „Comisia Iordache”. Forul condus de Florin Iordache atinge două subiecte sensibile: abuzul în serviciu și pragul valoric.

Modificările controversate la Codul Penal, abuzul în serviciu și pragul valoric, sunt dezbătute, joi, de Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei. Comisia Iordache se întruneşte, în şedinţă, începând cu ora 10.00.

Pe ordinea de zi se află dezbateri asupra iniţiativei legislative de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, transmite agerpres.ro.

În ceea ce priveşte adoptarea modificărilor din Codul penal, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este nevoie doar de accelerarea procedurilor în Parlament, pentru că nu se poate face o sesiune extraordinară toată vara. La finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, el a declarat că este exclusă adoptarea unei OUG pe Codul penal.

Întrebat dacă asumarea răspunderii reprezintă o variantă, Liviu Dragnea a spus că nu mai este nevoie de aceasta. „Nu mai e nevoie de asumarea răspunderii, e nevoie de a grăbi procedurile în Parlament totuşi, pentru că nu putem face o sesiune extraordinară toată vara. S-a discutat foarte clar să nu mai lăsăm loc la întârzieri. Azi s-a discutat foarte clar – şi aici au dreptate – că nu mai are rost să tot lungim, să tot lungim, să tot lungim, în condiţiile în care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat cu argumente, au fost consultări cu toate ONG-urile care au venit acolo, cu alte instituţii din statul român. Până la urmă, e o comisie parlamentară care trebuie să îşi încheie un raport, după care intră la votul final în Parlamentul României. (…) Mie nu mi-e teamă, am spus ceva: că nu mi-e teamă”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

În ceea ce priveşte articolul referitor la abuzul în serviciu, el a precizat că va fi o variantă asumată de PSD, dar trebuie să ajungă la o variantă finală membrii Comisiei parlamentare pentru legile Justiţiei.