Modalitatea prin care poți rămâne fără serviciu. Greșeala pe care o fac mulți la muncă

Modalitatea prin care poți rămâne fără serviciu. Greșeala pe care o fac mulți la muncă

Un procent de peste 3% dintre utilizatorii reţelelor sociale au fost sancţionaţi la locul de muncă sau au ajuns să își piardă jobul din cauza unor postări controversate sau indecente.

Un studiu global al Kaspersky, companie ce oferă soluţii de securitate cibernetică, a demonstrat că postările nepotrivite te pot face să iți pierzi locul de muncă.

„3% dintre utilizatorii reţelelor sociale au fost sancţionaţi la locul de muncă sau şi-au pierdut jobul din cauza postărilor pe reţelele sociale. Aceasta este doar o descoperire cheie dintr-un studiu global realizat de Kaspersky, care evidenţiază de ce este atât de important să luăm în considerare potenţialele repercusiuni înainte de a posta ceva pe reţelele sociale. Mai mult de jumătate dintre utilizatorii reţelelor sociale (56%) din întreaga lume sunt activi de peste un deceniu", arată compania.

Rețelele de socializare joacă un rol foarte important din viața noastră și postările sunt la ordinea zilei. Orice persoană a făcut o poză într-un moment nepotrivit, iar după a regretat decizia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Postezi, plătești scump

La începutul lui 2021, actriţa din The Mandalorian, Gina Carano a fost concediată de producătorul serialului, Lucasfilm, după ce și-a expus opinia politică pe Instagram. Această problemă arată cât de atenți sunt oamenii din jurul nostru la ce postăm și ne învață să fim mai atenți sau să suportăm consecințele.

Peste 3% dintre utilizatorii reţelelor sociale au declarat că au avut probleme la locul de muncă din cauza postărilor lor, aproape unul din şase (16%) s-a certat cu cineva apropiat din cauza comentariilor pe care le-a distribuit online. Peste 22%, și-au expus pe Internet problemele sentimentale și despărțirile. Vârsta persoanelor care au făcut aceste postări este între 18 şi 34 de ani.

Australienii și americanii sunt utilizatorii care au cel mai urat limbaj pe rețelele de socializare.

"Am postat online ceva care prezintă locul în care ne aflăm sau dacă suntem în vacanţă? Am postat un nume de familie care ar putea fi folosit împotriva unui utilizator într-un furt de identitate? Este foarte important să ne gândim la ceea ce postăm, astfel încât să ne putem bucura de reţelele sociale la maximum şi în siguranţă", arată studiul.

Alcoolul este problema

Mai mult de unul din zece oameni (11%) mărturisește că cele mai penibile postări au fost făcute când erau sub influența alcoolului. În Australia, acest procent este dublu, ajungând la 22%.

"Poate fi tentant să vrei cu adevărat să împărtăşeşti ceva online care pare o idee grozavă în acel moment, dar trebuie întotdeauna să te gândeşti la modul în care acea postare va fi percepută de alţii, dintr-un spectru larg al societăţii. Este mai bine să nu postăm ceva dacă riscăm să ne afectăm prietenii, familia sau să ne compromitem munca", spun specialiştii.