Editura Evenimentul si Capital

Mobilizarea Armatei Române la SECRET. Ministru Duşa refuză să spună în cât timp se poate mobiliza armata

14-04/mircea-dusa-465x390
Autor: | | 10 Comentarii | 1621 Vizualizari

În condiţiile în care Rusia devine tot mai ameninţătoare iar un posibil conflict la graniţa de nord a României este tot mai posibil, ministrul Mircea Duşa spune că ministerul Apărării Naţionale va achiziţiona avioane F 16 abia în anul 2017.

Într-un limbaj de lemn, din care nimeni nu înţelege nimic, Mircea Duşa a refuzat să răspundă la întrebarea legată de durata de timp în care armata română se poate mobiliza şi să treacă de la starea de pace la starea de război. "Nu pot să dau informaţii care sunt, nu secrete, dar care se cunosc foarte bine de către militari. Aceste informaţii sunt în planurile operaţionale şi în situaţiile noastre care le avem cu armatele din NATO. Sunt capabilităţi care se operaţionalizează la nevoie", a spus ministru Duşa.

Discursul ministrului Apărării Naţionale a fost presărat din plin cu termenii "capabilităţi" şi "operaţionalizare". Mircea Duşa a participat la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, la un exerciţiu pe care aviaţia de vânătoare l-a derulat alături de US Air Force. "În ultimele zile am desfăşurat mai mult exerciţii militare cu partenerii americani. Zilele trecute au fost exerciţii pe Marea Neagră, şi în aceste zile un exerciţiu alături de forţele aeriene ale SUA, un exerciţiu care ne dovedeşte că cooperarea între cele două ţări este una deosebită şi că atunci când este nevoie de a crea capabilităţi, fie că este nevoie de securitate aeriantă, maritimă şi terestră, partenerii noştri sunt prezenţi şi ne sprijină în crearea acestor capabilităţi şi în pregătirea militarilor români. De altfel cunoaşteţi experienţa deosebită pe care o avem în operaţionalizarea şi constituirea brigăzilor de operaţii speciale, unităţi de elită a armatei române capăabile să îndeplinească orice misiune", spus ministrul Duşa, care a continuat pe aceeaşi linie a "capabilităţilor", "cred că aţi urmărit comunicatul NATO vizavi de sprijinul pe care îl acordă în vederea creeării capabilităţilor pentru a crea cadrul de securitate pe cele trei niveluri, aerian, terestru şi maritim".

F16 din 2017

Ministrul Mircea Duşa a susţinut că primele avioane F16, vor intra în dotarea aviaţiei militare române abia din 2017. De ce atunci? Răspunsul vine tot de la ministrul Duşa: "lipsa capabilităţilor". "Nu este un lucru simplu, avioanele pot fi aduse în ţară oricând, problema este de a crea capabilitatea de aviaţie de vânătoare. Capabilitate înseamnă mult mai mult, achiziţia avioanelor, modernizarea lor, pregătirea piloţilor, a inginerilor, a controlorilor de trafic. Din septembrie urmează ca primii piloţi să plece la instruire şi aceştia vor deveni instructori pentru restul piloţilor", a spus Duşa.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 1


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI