Evenimentul Zilei > Social > Mobilizare generală pentru copilul unor poliţişti
Mobilizare generală pentru copilul unor poliţişti

Mobilizare generală pentru copilul unor poliţişti

Poliţiştii bucureşteni au intrat, ieri, în alertă maximă, după ce copilul unor colegi de-ai lor a dispărut din şcoală, în timpul orelor de curs.

Alexandru Niculăţă, în vârstă de 8 ani, este elev în clasa I la Şcoala generală numărul 39, din sectorul 2 al Capitalei, şi s-a născut cu „probleme“: are deficienţe în vorbire, nu are mâna dreaptă, iar de la mâna stângă îi lipsesc două degete.

„Totul s-a întâmplat în timpul pauzei de masă, în jurul orei 9.30. Învăţătoarea i-a trimis pe micuţi să se spele pe mâini, deoarece urmau să mănânce cornul şi laptele. Însă Alexandru nu a mai revenit în clasă. L-am căutat prin curte, apoi am anunţat părinţii şi poliţia“, ne-a spus Mihaela Iacoban, directoarea şcolii.

După aproape cinci ore de căutări, micuţul a fost găsit într-o benzinărie din zona Pipera. „Voia să ajungă acasă. A luat autobuzul liniei 182, însă s-a rătăcit pentru că nu a fost lăsat singur niciodată. O femeie l-a văzut plângând şi l-a dus la cea mai apropiată secţie de poliţie“, ne-a spus tatăl copilului.

Alexandru şi părinţii săi nu ar fi ajuns în această situaţie, dacă micuţul nu reuşea să iasă din incinta şcolii în timpul orelor de curs. Poliţistul comunitar angajat să păzească instituţia de învăţământ nici măcar nu l-a observat.

„La 1.200 de elevi sunt doar doi paznici. Iar cel care este afară a închis acum poarta şcolii, însă doar de ochii presei. De faţă cu el, copiii sar gardul. Şi asta în condiţiile în care atât personalul de pază, cât şi cadrele didactice sunt responsabile de securitatea copiilor în timpul orelor de curs“, spunea, ieri, o mamă revoltată.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: