Evenimentul Zilei > Actualitate > Mobile dual-SIM. Avantajele şi minusurile
Mobile dual-SIM. Avantajele şi minusurile

Mobile dual-SIM. Avantajele şi minusurile

Un dezavantaj este faptul că telefoanele care suportă două cartele nu sunt în ofertele operatorilor şi trebuie cumpărate la preţ întreg

Marele avantaj al telefonului dual SIM şi, de fapt, cea mai importantă facilitate, rămâne faptul că, dacă ai o cartelă în plus de care nu te poţi lipsi, nu trebuie să mai cari după tine două aparate, ci doar unul.
Oferta. Pe piaţă sunt destul de puţine modele de telefoane cu două cartele produse de branduri consacrate, iar majoritatea au dotări tehnice modeste. De exemplu, dacă vorbim de un smartphone, cum e cazul Samsung Galaxy Ace Duo, preţul este de 800 de lei, iar cu aceşti bani iei un aparat care are specificaţiile tehnice ale unuia dintr-o generaţie lansată în urmă cu 2 – 3 ani.
Preţul. Un alt mare dezavantaj al acestor aparate este faptul că nu apar în ofertele operatorilor de telefonie mobilă şi trebuie cumpărate la preţ întreg. De asemenea, trebuie să ştiţi şi faptul că bateria acestora se descarcă mai repede decât a celor cu un singur SIM.
Dezavantaje tehnice. Unul dintre cele mai importante este acela că majoritatea nu suportă funcţia de apel în aşteptare în ceea ce priveşte a doua cartelă SIM. Mai exact, în timp ce vorbeşti pe o cartelă, dacă te sună cineva pe cealaltă, apelantul va primi un răspuns că nu te afli în reţea sau că telefonul tău e închis. Nu alegeţi modele dual- SIM dintre cele care sunt replici ale unor smartphone-uri de ultimă generaţie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: