Evenimentul Zilei > Actualitate > Mobexpert: divort de 40 de milioane euro
Mobexpert: divort de 40 de milioane euro

Mobexpert: divort de 40 de milioane euro

Dan Sucu va plati din greu pentru actiunile sotiei la Mobexpert.

Dan Sucu, actionarul majoritar al Mobexpert, ii va plati Cameliei Sucu circa 40 de milioane euro pentru participatiile detinute de aceasta la firmele din cadrul grupului, tranzactia fiind inclusa intr-un acord de partaj al bunurilor celor doi, in cadrul divortului, potrivit Mediafax.

"La sfarsitul anului 2006 a existat o tranzactie importanta de actiuni intre cei doi actionari ai grupului Mobexpert (Dan Sucu si Camelia Sucu – n.r.) parte integranta a unui contract mai amplu, prin care se clarifica partajul bunurilor comune rezultat in urma divortului.

Tranzactionarea se refera la actiunile a 15 firme din cadrul grupului, iar valoarea ei se situeaza in jurul sumei de 40 de milioane euro", a declarat marti Dan Sucu.

El a precizat ca, in urma operatiunii, Camelia Sucu va detine 100a din titlurile Class Mob, divizia de mobilier de lux a Mobexpert, care dezvolta marca Class.

Dan Sucu va controla 100a din titlurile celorlalte firme, care dezvolta marcile Mobexpert, cu hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati.

Camelia Sucu va primi 30,6 milioane euro pentru participatiile detinute la cinci firme importante din grup, respectiv firma de imobiliare Domus Mex si firmele Linea Mex, Mobexpert Militari, Mobexpert Pipera si Mobexpert Pantelimon, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Cum s-a facut impartirea

Dan si Camelia Sucu au vandut actiunile pe care le detin la aceste cinci firme catre DS Management SRL, pentru o suma totala de 76,5 milioane de euro, unde actionar majoritar, cu o participatie de 99a, este Dan Sucu.

Dan si Camelia Sucu, actionarii si fondatorii grupului Mobexpert, au decis sa divorteze in urma cu trei ani. Imperiul din industria mobilei este fondat pe baza a doua marci, respectiv Mobexpert (marca pentru locuinte) si Mobexpert Office (marca pentru birouri si colectivitati).
Potrivit estimarilor grupului, Mobexpert are o cota de piata de 18a, in timp ce Mobexpert Office are o cota de piata de 30%.

PRECIZARE
 
Rezultatele Philips in trimestrul patru

Dintr-o regretabila eroare, in editia de ieri a EVZ am publicat o stire ce continea mai multe date inexacte. Reluam stirea in forma corecta: Compania olandeza Philips a anuntat un venit net de 680 milioane de euro in ultimul trimestru al lui 2006, fata de 332 milioane de euro in perioada similara a lui 2005.

"Rezultatele din ultimul trimestru au demonstrat un an plin de succes pentru  Philips", a declarat Gerard Kleisterlee, presedintele companiei. Diviziile de electronice si electrocasnice au avut o contributie semnificativa la aceste rezultate. Insa Philips sustine ca oferta peste cerere la televizoarele cu ecran plat va pune presiune pe marjele de profit.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: