Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Pentagonul se teme de o criză nucleară! Moartea lui Kim Jong Un, cel mai negru scenariu
Pentagonul se teme de o criză nucleară! Moartea lui Kim Jong Un, cel mai negru scenariu

Pentagonul se teme de o criză nucleară! Moartea lui Kim Jong Un, cel mai negru scenariu

Deși Coreea de Nord este un inamic declarat al Statelor Unite, eventualul deces al dictatorului Kim Jong Un ar putea reprezenta un scenariu de coșmar pentru Casa Albă.

Analiștii de politică internatională susțin că dispariția liderului din Coreea de Nord ar putea transforma războiul rece al Coreei de Nord cu Occidentul într-un conflict deschis.

Mai mult, vidul de putere lăsat de dictator ar putea exploda într-un război civil sângeros, care ar declanșa o „ criză umanitară” și un val imens de refugiați.

Conform ziarului britanic Daily Mail, planificatorii militari americani se tem că Statele Unite și Coreea de Sud ar putea fi forțate să intervină, iar luptele care vor urma ar face  războaiele din Afganistan și Irak să pară o joacă de copii.

David Maxwell, un colonel în retragere, fost commandant al unor unităși de forțe speciale, susține că linia după care ar urma  să se facă  succesiunea dictatorului este neclară, iar acest lucru ar putea duce la o luptă pentru putere la Pyongyang.

Într-un interviu acordat publicației Times Military, Maxwell a declarat : „Unitățile armatei populare din Coreea de Nord vor concura pentru resurse și supraviețuire.

„Acest lucru va duce la un conflict intern între unități și ar putea escalada într-un război civil  pe scară largă”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE