“Numeroase persoane din Coreea de Sud cer să vină pentru a prezenta condoleanţe”, a explicat guvernul nord-coreean pe site-ul său.

“Instituţiile noastre au spus că acceptă respectuos toate delegaţiile sud-coreene ce doresc să vină să prezinte condoleanţe şi au luat măsuri pentru a deschide toate căile aeriene şi rutiere prin Kaesong, oraş nord-coreean la frontiera cu Sudul”, a adăugat Phenianul.
Coreea de Sud a trimis mesaje de condoleanţe vecinului său din nord, deşi Seulul şi Phenianul se află pe picior de război, notează BBC.
Seulul a anunţat că va autoriza un grup restrâns de oameni să meargă în Coreea de Nord.
De la anunţarea decesului liderului regimului comunist, Coreea de Sud a încercat să calmeze tensiunile cu Nordul. Seulul a trimis “condoleanţe poporului nord-coreean” şi a anulat un proiect de iluminare a bradului de Căciun în apropiere de graniţă, pe care Phenianul l-a considerat ca parte a “războiului psihologic” dus de statul vecin.

Kim Jong-il a murit, sâmbătă, în urma unui atac de cord, anunţul fiind făcut de Phenian luni. Funeraliile sale vor avea loc la 28 decembrie.