Costin Mărculescu putea fi salvat de la moarte! Există un nume. Unul greu, chiar…

La 3 zile după ce actorul murise, Maxy a fost cel ce prin lătratul său neîncetat i-a alertat pe vecini, care mai departe au chemat poliţia.

Patrupedul fusese salvat de pe marginea unui drum chiar de artist şi fosta lui iubită, iar acum a fost găsit flămând în garsoniera închiriată de Mărculescu.

Slăbit și speriat, Maxy a avut nevoie de ajutor de specialiate, astfel că a fost preluat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), din cadrul Primăriei Capitalei.

„Maxy, câinele salvat de Costin Mărculescu, pe care îl adora și îl îngrijea din suflet, a rămas din nou fără stăpân și pe drumuri.

Moartea lui Costin Mărculescu. Cineva i-a făcut-o! Mărturia-şoc a unui vecin din bloc

După ce s-a spart ușa apartamentului de către pompieri, în urma unui apel la 112 care sesiza că artistul nu mai fusese văzut de trei zile, pompierii au descoperit trupul neînsuflețit al lui Costin Mărculescu, dar și un câine, extrem de speriat, flămând și slăbit.

Autoritățile au căutat soluții și în cazul lui. Inițial, anchetatorii au încercat să apeleze la rudele actorului, însă cum stăpânul lui pare să fi fost o persoană singură, nimeni nu s-a arătat dispus să-l salveze pe Maxy.

Astfel, în ultimă instanță, s-a recurs la ajutorul Primăriei Capitalei, animalul de companie fiind ridicat de un echipaj al ASPA.

Animalul a primit îngrijirile medicale de rigoare, dat fiind că era nemâncat de câteva zile”, notează gandul.ro.

Moartea lui Costin Mărculescu. Există mai mulţi vinovaţi! Au fost găsite dovezi clare

Mai departe, câinele urmează să fie castrat și microcipat; sterilizarea lui Maxy este obligatorie, menționează ASPA:

„Potrivit legii, câinii cu proprietar trebuie în mod obligatoriu microcipați și înregistrați în RECS, iar dacă nu au pedigree, trebuie sterilizați.

La ASPA, acest câine va urma procedurile legale de microcipare, sterilizare, vaccinare și deparazitare, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptat gratuit de o cunoștință a actorului care este familiarizată cu câinele și care a solicitat adopția acestuia.”

Iată cum, dintre atâţia aşa-zişi prieteni care au transmis zeci de mesaje după moartea lui Costin Mărculescu, doar unul a fost dispus să aibă grijă de căţelul acestuia.