Moartea jurnalistului Andrei Postelnicu, dispărut cu avionul în Florida, confirmată de autorităţile americane

Moartea jurnalistului Andrei Postelnicu, dispărut cu avionul în Florida, confirmată de autorităţile americane

Familia lui Andrei Postelnicu a fost informată de autorităţile americane că, după efectuarea testelor ADN, cele două fragmente de os găsite pe o plajă din Florida ar aparţine lui Andrei.

Fostul jurnalist specializat în finanţe economie,  fost editorialist la Evenimentul Zilei, a dispărut în februarie 2014, în largul coastelor Floridei, cu micul avion pe care îl pilota.

Vestea, aşteptată demult, a sosit printr-un simplu e-mail transmis de autorităţile din Florida, deşi fragmentele osoase fuseseră găsite în aprilie anul trecut. „Nu s-au grăbit de loc. Urmează ca în mod oficial să vină un ordin judecătoresc, scris, prin care să se confirme o prezumptivă moarte”, spune, încă nelămurit, Mihai Postelnicu, tatăl lui Andrei. Şi urmează „lovitura în plex”. Tot oficial, familiei i s-a pus în vedere că dacă vrea acasă, la Constanţa, fragmentele de os, nu-i pot parveni decât incinerate. „Să primim o urnă cu cenuşă, şi gata”, comentează, nedoborât, Mihai Postelnicu. 

Omul are o mulţime de semne de întrebare în privinţa dispariţiei fiului său. De ce autorităţile din Florida l-au căutat abia după 24 de ore de la dispariţia de pe ecranele radar, de ce rucsacul lui Andrei intact, uscat, şi cu toatele documentele în el,  a fost găsit pe plajă, la 50 metri de ţărm?. În afara de două bucăţi din micul avion nu au mai fost găsite niciodată alte fragmente din aparat. „Americanii numără epavele din fundul oceanelor şi nu au reuşit să găsească sărăcia aia de aparat din ape mici, la 15 metri adâncime”. Rudele şi prietenii lui Andrei Postelnicu sunt de părere că „e cam multă aţă albă în toată poveste asta”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deocamdată, pentru familia Postelnicu, doar un singur lucru este cert. „Este vorba doar de o dispariţie. Cu toate analizele americanilor, cu ADN-ul lor cu tot. Dispariţia oficială este declarată după 7 ani. Cred că pentru autorităţile alea locale Andrei devenise doar un dosar care trebuia închis”.

Andrei Postelnicu, plecat la 17 ani din Constanţa, după ce obţinuse o bursă în Anglia, a devenit, după ce şi-a completat studiile în SUA, un jurnalist specializat în domeniul economic, fiind un analist a cărui expertiză avea „greutate”. A debutat la Financial Times în SUA şi Anglia, apoi la Agenţia Blooomerg. A colaborat la BBC, Newsweek, RFI, corespondent din SUA pentru Pro TV şi Realitatea TV. Andrei Postelnicu a fost editorialist la Evenimentul Zilei. La momentul dispariţiei sale, cu avionul pe care îl pilota în vacanţa din Florida, Andrei lucra la Moody -s una din cele mai presitigioase agenţii de rating financiar din lume.