Evenimentul Zilei > EVZ Special > Moartea și averea faimosului escroc Hrițcu
Moartea și averea faimosului escroc Hrițcu

Moartea și averea faimosului escroc Hrițcu

Trista afacere al cărei erou a fost inginerul Igor Hrițcu era prea mare la vremea ei ca să poată fi uitată ușor, chiar astăzi când fapte mari și importante nu mai emoționează cititorul, începe articolul cu titlul „Averea lui Igor Hrițcu. De pe urma excrocului au rămas câteva scule și niște mobilier”, din Gazeta Municipală de pe 12 ianuarie 1947.

Să continuăm să citim Gazeta Municipală:

Un mare număr de industriași, oameni de afacere, comercianți sau simpli naivi cu bani au fost trași pe sfoară de acest excroc care lucra de o manieră foarte simplă ce ar fi dat de bănuit și unui copil.

Totalul sumelor excrocate s-a ridicat la peste două miliarde.

Un caz din cele multe:

Aflând că un industriaș vrea să trimită la Timișoara unui prieten 128 medalii de aur se oferă să-i facă acest commision primind în schimb o singură medalie drept plată a ostenelei sale.

I se încredințează cele 128 de medalii și dispare cu toate.

Unul dintre păcăliți, comerciantul Gheorghe Floarea din Galați, str. Holban 8, prin avocatul său din Capitală, dl Eveanghelicon Antipa (str. Niculae Bălcescu 35, ap. 2) căutând să mai salveze ce s-ar putea din paguba suferită de pe urma excrocului a introdus la Tribunalul Ilfov o cerere pentru deschiderea succesiunei lui Igor Hrițcu.

Din acea cerere se poate constata că toată averea defunctului se compune din următoarele:

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric