MOARTEA ambasadorului american din Libia. Statele Unite fuseseră avertizate, dar n-au reacţionat

MOARTEA ambasadorului american din Libia. Statele Unite fuseseră avertizate, dar n-au reacţionat

Atentatul de la consulatul american din Benghazi, soldat cu moartea ambasadorului SUA din Libia şi a altor trei diplomaţi, este consecinţa unor breşe de securitate grave, Statele Unite fiind avertizate privind riscul unui atac, dar nu au luat nicio măsură, potrivit jurnaliştilor de la "The Independent".

Publicaţia britanică titrează în ediţia de astăzi că administraţia americană se confruntă în prezent cu o criză în Libia, de la sediul consulatului din Benghazi dispărând mai multe documente secrete, cum ar fi cele care conţin numele libienilor care colaborează cu americanii sau diferite contracte de petrol.  Potrivit unor surse diplomatice citate de jurnaliştii britanici, Departamentul de Stat american a avut informaţii credibile, cu 48 de ore înaintea revoltelor de la consulatul din Benghazi şi de la ambasada din Cairo, că misiunile diplomatice americane ar putea fi vizate. Cu toate acestea, diplomaţii din zonele respective nu au fost avertizaţi să ridice nivelul de alertă al securităţii, fapt ce ar fi presupus restricţionarea drastică a mişcărilor. Nu în ultimul rând, "The Independent" mai scrie că există suspiciuni tot mai mari că atacul a fost o răzbunare pentru uciderea, într-un bombardament al unui avion fără pilot în Pakistan, a lui Mohammed Hassan Qaed, un membru important al Al-Qaida, cunoscut sub numele de război Abu Yahya al-Libi, originar din Libia, în apropierea comemorării atentatelor din 11 septembrie. CITIŢI ŞI:

  • MOARTEA ambasadorului american în Libia. Atacul a fost PLĂNUIT în avans
  • YouTube a blocat accesul la filmul antiislam în Libia şi Egipt| VEZI filmul care a dus la moartea ambasadorului american în Libia
  • Ambasador american ucis în numele islamului