Evenimentul ZileiSocialMoarte teribilă pentru un tânăr care s-a drogat cu ”Zombie”

Moarte teribilă pentru un tânăr care s-a drogat cu ”Zombie”

Moarte teribilă pentru un tânăr care s-a drogat cu ”Zombie”
Un tânăr din Arad a murit în chinuri teribile, după ce a consumat drogul „Zombie”. Cumplit este că erau și alți oameni de față când acesta a consumat drogul, însă l-au lăsat să agonizeze, fără să sune după ajutor. Povestea sa a ieșit la iveală abia acum.

Richard Farcaș avea 25 de ani. Se droga din adolescență. A început în urma unei depresii, a ajuns la pușcărie, a ieșit, a devenit tată, dar a continuat să se drogheze. Familia spune că anturajul era de vină. Ajunsese, în ultimele luni să fumeze ”șoricioaică„. Mai exact, țigări stropite cu otravă de șobolani, așa numitul drog ”Zombie”.

„A stat un an în pușcărie, timp în care iubita lui a născut fetița lui. Când el a ieșit ea nu l-a mai vrut înpoi, fetița nu era pe numele lui, nici nu îl prea lăsa să o vadă. A reînceput să consume droguri și alcool. Nu mai era curios de nimic, noi degeaba îl încurajam să își refacă viața, nu mai era curios de nimeni și de nimic”, a declarat sora lui Richard pentru Ziardearad.ro.

Aceasta a mai povestit că fratele ei a început să con sume droguri în jurul vârstei de 16 ani, după ce s-a lăsat de școală și s-a îndrăgostit de cea care, ulterior, i-a născut fiica: ”În anturaj a intrat când a cunoscut o fată cu care a și stat șase ani și cu care are o fetiță. Atunci știm că a început anturajul prost, a început cu drogurile. Nu a avut ce să învețe, s-a lăsat dus de val, s-a îndrăgostit. Era destul de tânăr, în jur de 16 ani. Nu am avut atunci cum să-l oprim, deoarece nu l-am putut controla. Nu lua acasă droguri, mergea cu băieții afară, se droga și venea în casă. Era liniștit nu avea treabă cu noi, acum spre finalul vieții lui a devenit mai agresiv”.

Putea fi salvat

Richard Farcaș a murit în apartamentul său, înainte de Crăciun. Tânărul se droga alături de alți doi prieteni, i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe podea. Când l-au văzut, prietenii s-au speriat și au fugit, lăsându-l să agonizeze până la moarte. Autopsia a scos la iveală că a fost intoxicat cu o substanţă necunoscută.

Întreaga poveste a ieșit la iveală după ce familia a decis să tragă un semnal de alarmă, pentrru tinerii care riscă să cadă și ei în mrejele acestui drog fatal. Rudele lui Richard au mai relatat, pentru aceeași sursă, că tânăpul și-a recunoscut adicția dar nu a avut atâta putere să încerce să se lase. ”Nu mai pot, au intrat în mine, parcă sug tot din mine dacă nu le iau nu pot să mănânc, nu pot să dorm, nu am stare”, asta le-a spus rudelor sale. A refuzat, de frică, ajutor specializat.

Acum, familia lui Richard a lansat un apel către toţi tinerii, să nu cadă în plasa traficanţilor de droguri. Tototdată, rudele tânărului acuză poliția că nu a anchetat atent cazul, neajungând la traficanții de ”Zombie”.

Ce  este drogul ”Zombie” care face ravagii în vestul țării

În vestul țării și în Arad mai ales, acest drog face ravagii. Din 2018 presa locală a relatat numeroase cazuri halucinante cu tineri agonizând pe stradă, după ce au consumat otrava. Se pare că epicentrul dealerilor e în cartierul arădean Checheci, dar consumatorii sunt în tot orașul și chiar din jdețele învecinate.

Drogul provoacă efecte psihoactive şi îi poate afecta grav pe consumatori, fizic şi psihic. Practic, consumatorii nu mai reușesc să–și controleze mișcările, de unde și denumirea drogului. Confom autorităților, acest drog se numește K2, fiind un fel de marijuana sintetică. El a apărut pentru prima data în SUA, în perioada 2010 – 2011. A fost pus pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare.

Drogul nu are în componenţă cannabidiol, o substanţă esenţială în limitarea efectelor THC, ceea ce duce la eliberarea substanţelor lui direct în creier, care nu mai pot fi controlate. În România, drogul a apărut din 2018. Spre deosebire de consumul unui joint, consumul de K2 produce paranoia şi episoade psihotice. Această stare se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate, în medie. Specialiștii spun că ”Zombie” are efecte de 10 ori mai puternice decât metamfetaminele şi cocaina.

Sursa foto: Ziar de Arad

 

 

 

 

 

 

 

 


Accesează: