Michael Moore (foto), unul dintre cei mai cunoscuți activiști de stânga, dă o puternică lovitură mediatică celei mai importante „religii” a curentului neo-marxist: Salvarea Planetei.

Împreună cu colaboratorul și producătorul său, Jeff Gibbs, Moore a început difuzarea gratuită a serialului intitulat Planet Of The Humans.

„Suntem pe cale să pierdem bătălia pentru oprirea schimbării climatice pe planetă deoarece urmăm niște conducători care ne-au dus pe o cale greșită, vânzând mișcarea verde intereselor bogaților și companiilor americane”, explică Michael Moore în filmul difuzat pe YouTube.

Realizatorul adaugă:

„Acest film nu face nici o concesie și prezintă adevărul despre cum am fost influențați în această bătălie pentru salvarea planetei, până la punctul în care, dacă nu inversăm cursul lucrurilor acum, evenimente precum pandemia actuală vor fi din ce în ce mai numeroase, devastatoare și insurmontabile.”

Printre numele sonore ale celor cu interese uriașe, financiare și politice, în „Revoluția Verde”, expuse de Moore, se numără Al Gore, Bill McKibben, Richard Branson sau Robert F. Kennedy Jr.

De-a lungul timpului, Michael Moore a realizat documentare care au marcat puternic opinia publică americană și mondială.

În 2002, difuza Bowling for Columbine, o anchetă privind violența legată de armele de foc în Statele Unite, pornind de la masacrul de la Columbine, într-un liceu din Colorado, în 1999.

În 2004, realiza Fahrenheit 9/11, având ca subiect anii ce au urmat atentatelor de la 11 septembrie 2001 și legăturile dintre familia Bush și familia Ben Laden.