Pentru săptămâna viitoare, potul va depăşi 10,5 milioane de euro, cel mai mare premiu câştigat vreodată la Categoria I. Calculată în lei, suma pusă în joc a depăşit şi ieri cel mai mare câştig din istoria Loteriei. Agenţiile Loteriei au fost luate cu asalt în ultima zi în care s-a „concurat“ pentru potul de 9,6 milioane de euro.

Oamenii s-au aşezat la coadă încă de dimineaţă ca să apuce să-şi „înscrie“ variantele până la ora 14.00, când se închideau casele. La agenţia loto din Capitală, din Aurel Vlaicu, coada „la noroc“ ajunsese în stradă. Domnul Dan nu venise însă pentru a- şi urmări hazardul, ci mai degrabă „din consecvenţă“.

„M-am obişnuit să particip şi, în acelaşi timp, să nu câştig“, râde bărbatul. „Cei care câştigă însă trebuie să strângă de undeva, nu?“, continuă la fel de jovial. Mai practică se dovedeşte doamna Emilia Popescu, pentru că ştie exact ce aşteaptă de la această extragere: „Deci o casă, un avion şi-un tren“. O altă mămică vrea să-şi susţină financiar fata, plecată în străinătate cu o Bursă Erasmus, deşi nu vrea chiar toate cele 9 milioane de euro pentru asta.

Şi la una dintre agenţiile din Băneasa, aglomeraţie mare. Tineri sau bătrâni, tuturor le sclipeşte în priviri suma promiţătoare de pe geam. E o atmosferă de întrajutorare, pleacă formulare 6/49 dintr-o mână în alta, se glumeşte despre vacanţe exotice şi maşini decapotabile. În faţa agenţiei, nea Viorel se chinuieşte să scoată sania fiicei lui din portbagaj. Dacia verde scârţâie din încheieturi şi nea Viorel e lac de transpiraţie. Stă deasupra la Loto Prono, dar microbul nu l-a atins: „Socrumeu are o vorbă: «Tăticule, tu crezi în aşa ceva? La muncă!»“.