Evenimentul Zilei > International > Mitt Romney, câştigător în Michigan
Mitt Romney, câştigător în Michigan

Mitt Romney, câştigător în Michigan

Fostul guvernator de Massachusetts a câştigat în faţa rivalului său, John McCain, alegerile primare din statul Michigan, desfăşurate ieri, transmite Reuters.

Mitt Romney a obţinut 39 de procente, faţă de 30% din voturi, cât a obţinut McCain, sau 16 de procente, cât a înregistrat Mike Huckabee.

Victoria îi permite bogatului om de afaceri să se menţină în cursa pentru Casa Alba, după înfrângerile suferite în Iowa şi New Hampshire.
           
"Această seară marchează începutul unei reveniri, o revenire pentru America", a comentat Romney susţinătorilor săi din Southfield. "Seara aceasta reprezintă o victorie a optimismului în faţa pesimismului specific Washingtonului", a continuat el.
           
Cursa republicană va continua sâmbătă în Nevada şi Carolina de Sud, iar mai apoi în Florida, pe 29 ianaurie, după care urmează alegeri primare în 22 de state, pe 5 februarie.

Romney şi-a axat discursul electoral pe problemele economice şi relansarea industriei construcţiilor de maşini, aflată în criză. În Michigan, unde se află sediile celor mai mari constructori de autombile din Statele Unite, se înregistrează şi cea mai ridicată rată a şomajului – de 10,5%, din cauza reducerilor masive de personal din industria auto.
          
Contracandidatul fostului guvernator de Massachusettsde, McCain, a promis taxe mai mici, reducerea cheltuielilor guvernamentale, care ar determina sporirea competitivităţii globale a Statelor Unite şi crearea de noi locuri de muncă în industria constructoare de maşini.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News