Mitropolitul Ioan al Banatului: Pentru Hristos, noi suntem comoara lui Dumnezeu aici, pe pământ

Mitropolitul Ioan al Banatului: Pentru Hristos, noi suntem comoara lui Dumnezeu aici, pe pământ Mesajul mitropolitului Ioan al Banatului în pastorala pascală. Sursa Foto: Facebook

Mitropolitul Ioan al Banatului a transmis un mesaj pentru tinerii din România, în Pastorala pascală.

Mitropolitul Ioan al Banatului: „Luptați cu moartea albă, fiți biruitori în fața ei”.

În Pastorala pascală de joi, Mitropolitul Ioan al Banatului i-a îndemnat pe tineri să lupte cu „moartea albă”.

Mesajul, transmis în Joia Mare, face referire la viață și moarte, dragostea de țară și de familie, dar și despre salvarea din calea drogurilor.

În anul 2019, Mitropolitul Ioan cerea creșterea numărului de polițiști locali în oraș. Măsura era necesară pentru a crește „siguranţa cetăţii, a cetăţeanului” şi în special a copiilor:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Știţi foarte bine că din nefericire moartea albă a bătut de o vreme şi la porţile Timişoarei. Luptaţi cu moartea albă, fiţi biruitori în faţa ei şi salvaţi-vă fraţii din lanţurile ei! Iubiţi-L pe Dumnezeu, ţara şi familia!”, spune înaltul prelat ortodox.

Mitropolitul Ioan al Banatului, pastorală

Îndemn la iubirea şi ajutorarea aproapelui, aşa cum Iisus a făcut pe cruce

Mitropolitul Ioan al Banatului îndeamnă, de asemenea, la iubirea şi ajutorarea aproapelui. Acesta amintește de gestul făcut de Iisus pe cruce, atunci când l-a mântuit pe tâlharul care s-a smerit în ultimul ceas şi alături de care Cel Înviat a treia zi I S-a arătat Tatălui:

„Hristos Şi-a biruit moartea Sa, dar şi moartea noastră. Moartea nu ne îngăduia să ne întoarcem în Casa Tatălui Ceresc. Până la Învierea lui Hristos, Tatăl aştepta trist la porţile Cerului întoarcerea noastră.

Tristul Dumnezeu azi Se bucură cu toate cetele îngereşti văzând că Fiul Său, chiar purtând rănile piroanelor, Se întoarce biruitor ‘Acasă’ şi nu Se întoarce singur, ci cu un tâlhar”, a mai adăugat mitropolitul.

Înviere, Paște

Mitropolitul Ioan al Banatului: „Pentru Hristos noi suntem comoară lui Dumnezeu aici, pe pământ”

În același mesaj spiritual, mitropolitul spune că Hristos duce lupta cu moartea tuturor, Se jertfeşte pentru toţi, buni şi răi:

„Mare taină şi mare semn de iubire a Fiului faţă de tot omul cel căzut în robia morţii! De ce oare n-a intrat Hristos în Cer împreună cu un sfânt, cu un drept? Însuşi El ne spune: ‘N-am venit să chem pe cei drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă’ (Marcu 2, 17). (…).

Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin aceea că, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încă păcătoşi” (Romani 5, 7-8). Iată nemărginita şi nepărtinitoarea iubire a lui Dumnezeu! Hristos duce lupta cu moartea tuturor, Se jertfeşte pentru toţi, buni şi răi.

De aici învăţăm că Iisus Hristos S-a jertfit şi pentru mine şi pentru tine, n-a privit la faţa noastră, ci pentru Hristos noi suntem comoară lui Dumnezeu aici, pe pământ”, spune mitropolitul Ioan al Banatului.