În sprijinul acestei afirmații, politicianul a adus ca argument o scrisoare pe care a primit-o de la unii dintre cei care azi sunt consilieri ai președintelui României. În acea scrisoare se arăta că majorarea salariului minim e o măsură antieconomică. 

“PNL, USR vor să desfiinţeze salariul minim. Am primit când eram ministru al Muncii o scrisoare de la cei care astăzi sunt consilieri ai lui Iohannis şi ai PNL-ului, ai lui Orban, prin care mi-au spus că o creştere a salariului minim nu este altceva decât o măsură antieconomică şi antisocială. 
Nu îi vom lăsa indiferent câte blocaje ne vor face şi vom creşte în continuare salariile”, a declarat politicianul PSD.
Pe de altă parte, Rovana Plumb a spus celor adunați la miting că partidul pe care îl reprezintă are cel mai bun program de guvernare. Și asta datorită unui lider cu viziune al partidului, precum Liviu Dragnea.
 “Avem cel mai bun program de guvernare din ultimii 20 de ani pentru România, un program care reduce decalajele de dezvoltare şi asigură un trai mai bun pentru fiecare român la nivelul celui din Uniunea Europeană şi asta datorită faptului că avem un lider cu cu viziune, un om care îşi iubeşte ţara, preşedintele nostru, Liviu Dragnea”, a conchis Rovana Plumb.