„Am obţinut autorizaţia pentru miting de la Primăria Capitalei, aşadar, nu vor fi probleme. Participanţii vor avea tricouri inscripţionate sau fotografii cu micuţii, într-un format cât mai mare“, spune Ionela Danciu, iniţiatoarea mitingului inedit.
 
Ionela, o tânără mamă de tripleţi din judeţul Alba, a dat în judecată Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale pentru a obţine indemnizaţie pentru fiecare dintre cele trei fetiţe ale sale, şi nu doar pentru una, aşa cum primeşte în prezent.

Protestul de astăzi va preceda ultima fază a procesului său, adică recursul autorităţilor, dezbătut de Înalta Curte. Dacă soluţia magistraţilor îi va fi favorabilă, aceasta va constitui o premieră în justiţie, asigurându-le tuturor mamelor aflate în situaţia ei decizii similare în instanţă.

De altfel, Ionela a declarat în repetate rânduri că doreşte să obţină modificarea legislaţiei pentru toate mamele aflate în această situaţie. Femeia consideră că este aproape imposibil să creşti trei copii cu 1.200 de lei pe lună (600 de lei indemnizaţia pentru una dintre fetiţe, la care se adaugă alocaţiile micuţelor, ce totalizează alţi 600 de lei).