Evenimentul Zilei > Social > Miting de susținere la ANPC
Miting de susținere la ANPC

Miting de susținere la ANPC

Aproximativ 100 de persoane, membrii ai Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) manifestă, sâmbătă, în faţa sediului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) din Capitală. Participanții arată că gestul lor e unul de susținere față de angajaţi din această instituţie, "cu simţul datoriei şi care îşi fac treaba", arată Agerpres.

Reprezentanții GCCC afişează un banner de mari dimensiuni pe care este scris "România sub teroare bancară".
"La ANPC vrem să-l susţinem pe domnul comisar Manţu (Dumitru Manţu, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, n.r.) şi, pe de altă parte, alte persoane cu simţul datoriei din această instituţie. Dacă la Constanţa a fost semnat procesul verbal strict pentru cazuri individuale, documentaţia fiind întocmită de către domnul Manţu, la Bucureşti avem oameni, printre care şi domnul director general al ANPC, Paul Anghel, care şi-au asumat procesul verbal pe întreg portofoliul de credite. Practic, noi susţinem angajaţii din ANPC cu simţul datoriei, care îşi fac treaba în interiorul instituţiei", a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Dorin Tănase, reprezentantul Grupului Clienţilor cu Credite în CHF şi preşedintele Asociaţiei CREDERE.

Potrivit acestuia, un număr de 30 de angajaţi din ANPC au semnat o scrisoare prin care reclamau neregulile din instituţie.

El le-a cerut celor prezenți să scrie de mână, la locul protestului de la ANPC, scrisori care să fie adresate conducerii Autorităţii.
Manifestația a debutat la sediul central al ANPC, a continuat în faţa sediului central al OTP Bank, iar de la ora 14,20 s-a mutat la sediul Băncii Naţionale a României (BNR), punctul final al protestului, unde a fost pregătit un cadou simbolic pentru Guvernatorul Mugur Isărescu.
Conform datelor BNR, publicate vineri, numărul debitorilor persoane fizice cu credite denominate în franci elveţieni s-a redus la 20.651, în luna noiembrie 2018, de la 38.519 în decembrie 2016.