Editura Evenimentul si Capital

UPDATE: Mănăstirea părintelui Justin Pârvu intervine în scandalul momentului: Heimbach a fost ANATHEMATIZAT! EXPLOZIV!

Corneliu Zelea Codreanu
Autor: | | 51 Comentarii | 18995 Vizualizari

Unul dintre inițiatorii manifestației ultra-naționaliste de sâmbătă, din Charlottesville, Virginia, a devenit personaj pentru presa din România după ce s-a aflat că este un admirator declarat al lui Corneliu Zelea Codreanu și al Gărzii de Fier.

Update, 16 august, ora 20.00, Mănăstirea Petru Vodă, păstorită de părintele Justin Pârvu până la moartea sa, a emis un comunicat, după ce numele său și al părintelui său spiritual au fost implicate în scandalul din Charlottesville, din statul american Virginia. Evenimentele sângeroase de acolo au impus reacții dure, chiar președintele Donald Trump având două declarații despre evenimente.

Iată poziția bisericii invocate de ultra-naționalistul Matthew John Heimbach în argumentația sa stupidă privind ”supremația albilor”:

” Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, a venit în lume să propovăduiască tuturor oamenilor, indiferent de gen, rasă, vârstă, ocupaţie, etnie şi religie. Mesajul Domnului Dumnezeu este dăruit tuturor oamenilor care doresc să-l primească, în deplină libertate. Orice expresie şi manifestare de ură, violenţă, discriminare rasială sau etnică, orice violenţă de limbaj, orice ideologizare a credinţei, orice trufie umană, orice modificare a substanţei revelate cu păreri personale, orice uzurpare a religiei pentru scopuri meschine, orice politizare a învăţăturilor revelate, orice activism materialist şi în detrimentul vieţii veşnice, orice iraţionalism şi relativism prin care se distruge gândirea sănătoasă, orice înrobire a conştiinţei, orice formă de dispreţuire, înjosire ori lezare a persoanei umane din punct de vedere spiritual, intelectual sau psiho-fizic sunt împotriva Sfintei Evanghelii, împotriva Bisericii Ortodoxe şi împotriva lui Dumnezeu Însuşi.

Evenimentele regretabile din Charlottesville, ca şi declaraţiile lipsite de Adevăr ale d-lui Heimbach, unul din liderii respectivi, anathematizat de Biserica Ortodoxă a Antiohiei, sunt tragicele urmări ale unei asemenea denaturări, în spirit imperialist, reducţionist şi ecumenist, a Sfintei Evanghelii şi a învăţăturilor Părintelui Justin Pârvu. Iată de pildă ce spune d-l Heimbach: „Vreau ca întreaga lume să devină ortodoxă, ceea ce cer este o soluţie politică pentru aceasta. În Grecia membri ai Zorilor Aurii pot participa la Liturghie împreună cu cei ai Partidului Comunist Grec, amintindu-şi că „toată grija lumească s-o lepădăm”; vreau ca Biserica să fie deschisă oricui, indiferent de vederile politice”. Astfel, pe lângă eroarea de a pretinde soluţii politice pentru o situaţie exclusiv duhovnicească, sau eventual de a le şi impune, domnia sa nu face diferenţa între păreri exoterice care pot să difere între ele fără să contravină dogmei ortodoxe, considerând ateismul comunist sau extremismul ca „simple vederi politice”, iar nu expresii ale unor ideologii incompatibile cu mântuirea şi respinse de Biserică.

Gestul unui american exaltat de a invoca Mişcarea Legionară ca egidă are tot atâta legitimitate câtă ar avea un chinez zen săvârşind dansurile rituale ale indoamericanilor tribului Hopi: ridicol, nepotrivit, trist şi periculos. Dar nu este singurul: în această situaţie se află şi mulţi vorbitori de limbă română ale căror discursuri senzaţionaliste le sunt contrazise de fapte şi aplaudate de cei de o mentalitate cu ei. Chiar dacă poate d-l Heimbach nu realizează acest lucru, gândirea sa este în opoziţie cu Creştinismul Ortodox, şi chiar şi cu Mişcarea Legionară, iar faptul că le elogiază şi le citează în pofida acestei evidente opoziţii de gândire şi făptuire nu face decât să-i sublinieze neapartenenţa.

Toţi agenţii de dezinformare, oameni de presă sau cititori, care suferă de o crasă lipsă de cultură sau bun simţ şi asociază fapte cu idei contrare (şi invers) o fac spre ocara lor proprie. Folosirea ca prilej de ură a cuvintelor Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu şi a cuvintelor Sfinţilor – între care s-a numărat cu multă mărime de suflet şi părintele nostru duhovnic şi stareţ Arhimandritul Justin Pârvu – denotă o mentalitate necreştină.

Dumnezeul Bunătăţii, al Dragostei şi al Adevărului Veşnic să apere lumea Sa!

Mănăstirea Petru Vodă

Actualizare (15 August 2017): Nici unul din vieţuitorii Mănăstirii Petru Vodă nu are şi nu a avut vreodată vreo legătură cu cetăţeanul american Matthew Heimbach. Afirmaţiile sale despre Părintele Arhimandrit Justin Pârvu şi despre istoria României sînt provocări ordinare şi le dezavuăm în totalitate.”

E vorba de Matthew John Heimbach, un fost lucrător social în vârstă de 26 de ani, care este considerat de americani drept una dintre figurile importante ale extremei-drepte din SUA. Istoricul său cu ortodoxia – o credință puțin răspândită în America – a fost sinuos și trece la un moment dat prin România, cel mai probabil pe la Mănăstirea Petru Vodă, din județul Neamț, locaș păstorit mulți ani de părintele Justin Pârvu.


Matt Heinbach alături de o icoană ortodoxă


De menționat este faptul că Matthew Heimbach este militant naționalist încă de pe băncile facultății, contactul său cu România consumându-se mult mai târziu, după ce se făcuse deja remarcat pentru propaganda unor personaje ca Hitler, Assad sau Țarul Nicolai. Adevărații săi eroi sunt soldații confederați, din Războiul Civil dintre Nord și Sud, pentru abolirea sclaviei.

Până la amănuntele inedite pe care vi le supun azi atenției, să recapitulăm evenimentele care au adus alături cuvintele „extremiști de dreapta”, „America”, „România” și „ortodoxism”.

Statuia generalului

Protestele au izbucnit după ce autoritățile din Charlottesville au decis dărâmarea unei statui a generalului Robert E Lee, fost comandant al armatei Confederației din timpul Războiului Civil din SUA. Generalul Lee este venerat de albii din Sud, dar e considerat și unul dintre cei mai duri oponenți ai eliberării negrilor din sclavie. Acum o lună a avut loc o manifestație a unei organizații care se declară urmașă a Ku Klux Klan, cea mai sângeroasă organizație anti-afroamericană din istoria Americii. Atunci nu au fost evenimente violente.


Statuia Generalului Robert E. Lee din Charlottesville


Sâmbătă s-a organizat un marș sub diverse devize care proclamă „supremația albilor”. În paralel a fost organizată o contra-manifestație a anti-rasiștilor. Au apărut incidente violente între cele două tabere care au culminat cu momentul în care o mașină a intrat în mulțimea care susținea demolarea statuii. O femeie a fost ucisă și alte 20 de persoane au fost rănite.

Printre organizatorii marșului de extremă dreaptă se numără și Matt Heimbach, din Paoli, Indiana. Se prezintă ca președinte al Partidului Tradiționalist al Muncitorilor și inițiator al Traditionalist Youth Network.

„Când am mers în România”

Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:30 Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă. România lui Cristoiu 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news 07:20 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 07:11 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA!