Evenimentul Zilei > International > Un comisar al poliției germane, a fost deconspirat ca agent al serviciilor secrete din Turcia (MIT)
Un comisar al poliției germane, a fost deconspirat ca agent al serviciilor secrete din Turcia (MIT)

Un comisar al poliției germane, a fost deconspirat ca agent al serviciilor secrete din Turcia (MIT)

Un comisar de poliție din statul federal Hessen, Germania, a fost deconspirat ca spion al serviciilor secrete turce, MIT. Comisarul de poliție a contactat Serviciile secrete turce prin intermediul consulatelor Turciei din Frankfurt am Main și Mainz.

 

Activitatea MIT, serviciul de informații turc, a atins cote maxime în Germania. Se pare că MIT, serviciul secret al regimului AKP, care dispune de o largă rețea de spionaj în Germania, prin intermediul instituțiilor de cult – DİTİB, prin consulatele sale, prin companii paravan și bănci turce, s-a infiltrat și în cadrul forțelor germane de poliție.

Potrivit scandalul, declanșat de reportajele ziarului german „Welt am Sonntag“, un comisar șef de poliție din statul Hessen, de origine turcă, s-a aflat în contact constant cu spioni MIT activi în Germania.

Mai precis, este vorba de o polițistă, al cărei nume nu a fost dat publicității. În articolele publicate, ziarul sus-menționat folosește pseudonimul „Semra Melek“. De asemenea, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției statului Hessen a emis un raport secret despre aceasta anul trecut, în luna decembrie.

Raportul respectiv, cu titlul „Anchetă extinsă de securitate “, atrage atenția asupra legăturii dintre polițista respectivă și serviciul secret turc. Documentul respectiv, despre polițista născută la Ankara, a fost trimis Ministerului Federal de Interne.

Șefa poliției din Hessen, Sabine Thurau, și președintele Oficiului Federal pentru Protecția Constituției statului Hessen, Robert Schäfer, s-au implicat și ei în scandal, după aceea, cerând scoaterea din raport a remarcilor negative la adresa polițistei.

Cu toate acestea, unitățile care au pregătit raportul nu au renunțat la cazul polițistei de origine turcă și au scris încă un raport. Prin urmare, spioana a fost înlăturată din forțele de poliție.

Comisarul de poliție de origine turcă, la care se face referire cu pseudonimul ”Semra Melek” în ziar, ar fi participat la mai multe întâlniri cu reprezentanți ai MIT, serviciul secret turc, în orașele Frankfurt am Main și Mainz.

S-a descoperit recent că MIT a încercat să se infiltreze în serviciile de informații germane prin intermediul solicitanților de locuri de muncă la Oficiul Federal pentru Protecția Constituției. Instituția a avut câteva locuri disponibile și se pare că mai mulți candidați vorbitori de limba turcă s-au făcut „remarcați“ în timpul interviurilor.

Reprezentantul german al serviciilor de informații, care a dat un interviu cotidianului Die Welt, a declarat că s-a considerat că este posibil ca solicitanții să aibă legături cu MIT și cererile acestora de angajare au fost respinse.

MIT a mai încercat să se infiltreze în forțele de poliție și în agențiile de informații germane prin intermediul interpreților turci, mulți dintre aceștia fiind descoperiți și concediați, în trecut.