Daunalitatea în România este de 7-10% faţă de 2-3% în Europa. Asta înseamnă mult mai multe prime folosite pentru plata despăgubirilor, a mai spus Negrițoiu.

„Este o categorie de societăţi de asigurare concentrate într-o proporţie prea mare pe acest produs şi din cauza asta au probleme financiare, pentru că nu este un produs cu valoare adăugată, nu este un produs sofisticat, un produs la care să creezi ceva, e pur şi simplu un produs de bază pe care poţi să faci nişte venituri de bază”, a declarat șeful ASF.
 

Șeful ASF a spus că dacă nu sunt controlate bine cheltuielile pe acest segment, atunci pot apărea probleme financiare pentru companii.

„Dacă nu îţi controlezi cheltuielile la acest produs ai probleme financiare şi de aici rezultă că 70%- 80% din piaţa asigurărilor RCA este deţinută de patru societăţi în portofoliul cărora acest produs este preponderent şi care se zbat cu probleme financiare”, susține șeful ASF.

Potrivit lui Negrițoiu, fiind vorba de un produs simplu, companiile îl vând destul de ieftin, iar veniturile încasate nu mai acoperă daunele.

Șeful ASF a mai declarat că normele s-a dorit ca normele impuse de ASF să aibă un impact asupra daunalității și frecvenței daunelor.