Misterul secretului atomic

Misterul secretului atomic

Piesa „Secretul atomic” a avut premiera miercuri seară. Un extraordinar spectacol-experiment. Este primul spectacol din România în care joacă, pe aceeași scenă, un ventriloc și un actor

Teatrul Coquette, din Bucureşti, a oferit celor prezenţi la premieră, prilejul de a se bucura de un spectacol deosebit: SECRETUL ATOMIC.

O comedie de Lucia Verona, cu un text foarte bun, sprinţar, care nu îţi lasă timp de gândire, pentru că replicile și momentele au o succesiune amețitoare. Dar acestea te pregătesc pentru o analiză mai profundă, după căderea cortinei. Este o comedie. Da. Râzi. Da! În hohote. Dar, cum spuneam, undeva, în spatele hohotelor de râs, rămâne un fragment de nedumerire, ce te îndeamnă la analiză.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Actorul și ventrilocul, pentru prima oară împreună pe o scenă în România

„Secretul atomic este un spectacolexperiment”, ne-a declarat Daniel Divrician, scenograful piesei, şi susţinătorul acestei mici oaze de cultură care se numeşte Teatrul Coquette. „Este pentru prima dată în România când un ventriloc şi un actor joacă împreună pe scenă. Am căutat, m-am informat. Nu mai există aşa ceva”.

Pentru că rolul principal - Preşedintele care pleacă - îi este încredinţat unei marionete mânuite de o foarte talentată actriță-ventriloc, Crina Zvobodă. Celălalt rol – Preşedintele care vine - fiind interpretat de excelenta actriță Ruxandra Bălașu.

Sectretul atomic este sau nu divulgat? Este o întrebare normală. Acesta este leit-motivul piesei. Dar... mai sunt încă vreo două. Sau mai multe. Vă dezvăluim doar unul: „Meseria aceasta nu este pentru amatori”. Meseria de președinte.

Regia este realizată de Ingrid Bonţa, care, tot timpul spectacolului, s-a plimbat prin micul şi cochetul teatru. La final, cu ochii măriţi de emoţiile intense, Ingrid Bonţa întrebă spectatorii: „V-a plăcut?” „Păi dacă am râs?!”. Aceleaşi emoţii imense se puteau citi şi în privirea autoarei, Lucia Verona, care, deși își cunoștea foarte bine textul, a râs pe tot parcursul spectacolului.

Da, foarte bun spectacolul! Merită să fie văzut, nu neapărat pentru aflarea secretului atomic (mare secret!), ci pentru starea specială pe care ți-o dă numai ceva foarte bine făcut. Să fiţi pregătiţi, veţi avea de aflat mai multe secrete. Doar urmăriţi programarea spectacolului pe site-ul Teatrului Coquette.