„Analizăm toate posibilitățile, niciuna nu este mai plauzibilă decât celelalte, pentru că nu avem absolut niciun indiciu în ceea ce privește cauza prăbușirii, a spus el, potrivit The Telegraph.

Ministrul adjunct francez pentru Transport,  Alain Vidalies, a declarat la radioul France-Info că „nicio teorie nu este favorizată” în această etapă și a cerut „precauții maxime”. El a luat apărarea măsurilor de securitate de pe aeroport, spunând că angajații sunt demiși din funcții dacă există cel mai mic dubiu privind securitatea.

Un avion militar francez participă la operațiunea de căutare a rămășițelor avionului, iar Franța a oferit, de asemenea, echipamente de căutare și experți maritimi.

Epava avionului MS804 nu a fost găsită încă, după ce informațiile venite din Grecia referitoare la bucăți ale fuselajului care ar fi fost găsite pe mare, în largul insulei Karpathos, s-au dovedit a nu avea legătură cu avionul.

Cursa EgyptAir, care a dispărut de pe radar la primele ore ale dimineții de joi, ar fi putut fi distrus de un atac terorist. La bord se aflau 66 de persoane, dintre care 56 de pasageri, printre care și un britanic, geologul  Richard Osman, care era căsătorit și avea doi copii.
Oficialii americani au anunțat că sateliții guvernului SUA nu au putut depista niciun semn al unei explozii pe traseul urmat de aparatul MS804, ceea ce adâncește misterul legat de modul în care aparatul s-a prăbușit în Mediterana.

Acum autoritățile cercetează o zonă mai largă de la sudul insulei grecești Creta, cu speranța că vor găsi urme ale avionului.