Misterul din România a isterizat Marea Britanie. Nu se știe natura obiectului

Povestea blocului de metal descoperit întâi în SUA, apoi în România a isterizat Marea Britanie care încearcă să afle adevărul.

Un obiect ciudat ce seamănă izbitor de tare cu unul găsit într-un deșert din SUA a fost descoperit lângă ruinele dacice Petrodava, în Piatra Neamț. Blocul de metal, înalt de 3 metri și jumătate a fost reperat pe platoul Bâtca Doamnei.

Cel care a făcut descoperirea în România a făcut de asemenea și legătura cu monolitul descoperit în SUA.

Monolitul din România a fost descoperit joi dimineață, iar pe lateralele sale se pot observa diverse desene stranii în formă de spirale. Nimeni nu știe momentan ce însemnătate au desenele, sau ce caută blocul imens de metal acolo.

Legăturile cu obiectul din SUA au fost făcute imediat. Monolitul din state a fost descoperit în deșertul din Utah de membri echipajului departamentului de conservare a vieții sălbatice.

În SUA lumea crede deja că este vorba despre o farsă bine pusă la punct, întrucât scena seamănă extraordinar de mult cu o secvență din filmul 2001: O Odisee Spațială. În filmul lui Stanley Kubrick, realizat având la baza cartea lui Arthur C Clarke, un astfel de monolit este folosit de o civilizație extraterestră pentru a aduna date despre alte planete, încă nevizitate, scrie Dailymail.

Primele informații despre monolitul din România

Structura din metal are o înălțime de aproximativ patru metri, este confecționată dintr-un metal lucios, are secțiune triunghiulară, iar una dintre fețe este îndreptată spre Muntele Ceahlău, muntele sfânt al românilor după cum mai este cunoscut.

În România oficialii încă nu au reușit să afle povestea din spatele blocului ciudat din metal, cu atât mai mult cine este responsabil pentru el.

Rocsana Josanu, directoarea Direcției pentru Cultură Neamț, a declarat că: „Am început să investigăm apariția misterioasă a monolitului”.

„Se află pe o proprietate privată, dar încă nu am reușit să aflăm al cui este monolitul. Se află totuși pe un sit arheologic protejat prin lege”, a mai spus Rocsana Josanu.

Aceasta a mai adăugat că „înainte ca ceva să fie construit aici este nevoie de o permisiune specială din partea institutului nostru, care de asemenea trebuie avizată de Ministerul Culturii”.