Toți fanii colierului Tianic își amintesc cu emoție de scena în care Rose, interpretată de Kate Winslet, aruncă în adâncurile oceanului un colier impresionant, strălucitor și deosebit de valoros. După 111 ani de la tragedia Titanicului, bijuteria reală, similară cu cea prezentată în film, a devenit o realitate, făcându-i pe oameni să se întrebe despre povestea și originea sa.
Recent, o echipă de scafandri a descoperit colierul, aducându-l la lumină și reînviind astfel pasiunea și fascinația fanilor pentru acest obiect iconic.
Deși colierul real nu este înzestrat cu un diamant albastru superb la fel ca în film, el este cu siguranță la fel de impresionant ca cel din film. Confecționat din dinte de Megalodon și împodobit cu bijuterii din aur, acest colier are aceeași dimensiune și valoare excepțională.
La fel ca și colierul din film, acest accesoriu autentic a aparținut unui pasager de pe Titanic în momentul scufundării sale pe fundul Atlanticului în anul 1912.
Colierul pierdut pe Titanic a fost găsit după 111 ani
Timp de 111 ani, colierul de pe Titanic a fost pierdut în adâncurile mării, nevăzut și neatins. Cu toate acestea, datorită avansului tehnologic și celui mai amplu proiect de scanare subacvatică din istorie, colierul a fost în cele din urmă găsit.
Imaginile uluitoare ale colierului au fost distribuite de către firma Magellan din Guernsey, care a folosit două submarine pentru a captura 700.000 de imagini ale epavei și le-a transformat într-o scanare animată, aducând la viață întreaga poveste, potrivit știripesurse.ro.
Zilele trecute, oamenii au avut ocazia să vadă pentru prima dată Titanicul în cel mai mic detaliu al său. A avut loc prima scanare digitală în mărime naturală a epavei. Imaginea unică în 3D, văzută ca și cum apa ar fi fost drenată, ar putea duce la elucidarea multor mistere și ar putea da indicii despre cum a ajuns să se scufunde în 1912.
„Există încă întrebări, întrebări de bază, la care trebuie să se răspundă despre navă", a declarat analistul Parks Stephenson, care a studiat Titanicul timp de mulți ani și care crede că, astfel, modelul este „unul dintre primii pași majori pentru a conduce povestea Titanicului spre cercetări bazate pe dovezi - și nu speculații”.
De la descoperirea epavei sale în 1985, Titanicul a fost supus unei explorări detaliate, însă dimensiunile sale imense îl fac să rămână învăluit în mister chiar și în adâncurile întunecate ale oceanului. Camerele de filmat nu reușesc decât să ne ofere fragmente ale navei în descompunere, fără a ne putea dezvălui vreodată întreaga sa splendoare, potrivit BBC.